Nog een keer “Wat heb ik nu weer gekocht?!”

Wat_is_dit_1d_2

Ik kom nog even een keertje terug op deze blog. Ik kreeg nl de volgende reactie van Dicky.

Dag Janet,
Vorig jaar ben ik begonnen met een cursus Lierse kant maken. Lierse kant is een kantsoort typisch voor Brabant en Belgisch Brabant ( het stadje Lier) .Ik ben zelf ook geboren en getogen in Brabant.Verschillend van kloskant wordt deze kantsoort met een hele fijne haaknaald ‘geborduurd’op tule opgespannen op een raam. Jouw borduurraampje is dus om tule op te spannen om daar vervolgens kant op te borduren. Lierse kant is een met uitsterven bedreigde ambacht. Ik ben het nu dus aan het leren.
Travail , wat op het kistje staat, wil zeggen ‘se mettre au travail’en is Brabants-Frankisch dit betekent in het Nederlands; zich aan het werk stellen , in goed nederlands ‘alles in het werk stellen’.
veel groeten uit Brabant, van dicky
.”

Ik wilde jullie deze mooie duidelijk uitleg niet onthouden. Het is dus wel een borduurraam maar wordt gebruikt voor Lierse kant. Bedankt Dicky!

2 Responses to "Nog een keer “Wat heb ik nu weer gekocht?!”"

  • Corrie schreef:

    Dit is wel weer heel erg leuk zeg, krijg je uit het Brabantse zomaar de oplossing aangereikt. Lijkt me heel bijzonder om op tule te gaan borduren. Prachtig wordt dat volgens mij.

    ******************************************

    Ja leuk hé! Dicky is één van mijn trouwste klanten en een heel leuk mens en dat zij dan toevallig weet waar dit raampje voor gebruikt wordt! Ik heb even op internet gezocht en het wordt ook echt prachtig!

  • Marga schreef:

    Leuk hé om nu zeker te weten waarvoor het dient. Het is weer een mooi item om te koesteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.