Jaaroverzicht 2012 (deel 2)

Hier dan deel 2 van het jaaroverzicht 2012

Juli

Even een rustige periode, voor mezelf en op mijn weblog.

Rustig an ….

 

Wolken ed. 1b

 

Ik weet ‘t …. het is hier heel erg stil de laatste tijd …. maar het gaat wel heel goed me me hoor! Ik heb gewoon niet zoveel te vertellen en te laten zien, omdat het handwerken even op een heel laag pitje staat, of eigenlijk is het pitje even uit. Helemaal niet erg, want het kan ook zo weer aan gaan, de handwerk-vonkjes blijven er altijd!

 

Wolken ed. 1c
 
 

Wat ik dan wel doe …. ik lees veel, doe zo nu en dan eens een spelletje, sla eens een doekje ergens over, ga eens ergens een gezellig bakje doen, dan weer eens een lekker stukje varen en ik wandel regelmatig. Een heerlijk relaxt leventje, voor het eerst sinds ik niet meer werk, nu bijna 7 jaar geleden, heb ik een vakantie gevoel. Tot een tijdje geleden had ik nog altijd het “moeten” gevoel, altijd nog een werkdag schema, ook voor NenneDesign en zelfs voor handwerken. Want ja, je moet wel nuttig zijn …..

 

Wolken ed. 1d

 

Nu, sinds een paar weken, (mede te danken aan een atlas correctie die ik heb laten doen, als je meer wilt weten klik dan hier) ben ik aan het “Ontmoeten” en zo ontmoet je ook jezelf en dat is een hele mooie bijkomstigheid. Ik geniet van de dagen ook terwijl ik echt helemaal niks “nuttigs” doe …. heerlijk

 

Wolken ed. 1f
 
 

Tijdens het wandelen en bootje varen zie je vaak de mooiste wolkenluchten en ik ben gek op wolken. Of ze nu wit zijn of zwart of met zovelen dat je geen blauw meer ziet, ik vind het prachtig! Het geeft me altijd een gevoel van rust en één zijn met alles.

 

Wolken ed. 1g
 
 

Gisteravond hebben we heerlijk tussen de buien door en ook door de buien heen gewandeld, toen heb ik deze mooie foto’s van prachtige regenwolken kunnen maken. Je ziet dan zulke mooie kleuren en overgangen …. je wordt er gewoon stil van.

 

 

Wolken ed. 1h
 
 

En ook nat …. dat wel …. maar dat maakt het ook wel weer bijzonder. En zo nu en dan staat precies op het moment van de dikste buien, dichtbij een grote boom of een struikje waar je precies met z’n tweetjes onder past. Bijna droog staand genieten van de grote regendruppels en de bellen op het water.

 

 

Wolken ed. 1i
 
 
 

Dan “Dankjewel!” zeggen tegen de paraplu-boom of -struik en zo wandelen we weer een stukje verder onder de wolkendekens door.

 

 

Wolken ed. 1j
 
 

Ook met bootje varen krijg je vaak ineens een cadeautje, zoals deze luchtballonnen die ineens over ons heen kwamen varen, het waren er 10 in totaal.

Zoals je nu misschien wel door hebt verveel ik me niet, vermaak ik me prima en gaat het me goed. Ik hoop jullie ook.
Alle goeds!

 

 

Wolken ed. 1a

Augustus

 

Het enige berichtje van augustus, maar wel een hele leuke!

Leuk vervolg op de mooie wolken …..

 

Boekje Bolsward Wolken

Mijn laatste berichtje “Rustig aan ….” heeft nog een heel leuk staartje gekregen, je ziet het op de foto hier boven.

Vorige week kreeg ik ineens dit mailtje:

‘k Zit te googlen op mooi landschap foto’s en kom (uiteraard) die van jou tegen. Heb eigenlijk twee vragen:
1. Waar zijn ze genomen (ik hoop in Zuidwest Friesland);
2. Zou ik een foto mogen plaatsen in een Historisch Festival Bolsward boekje dat ik opmaak en 22 september plaatsvindt in Bolsward?
Zou ik een snelle reactie mogen?Nogmaals: schitterende foto’s!Groet,
Johan Dijkstra
www.kreasdesign.nl

 

Na een leuke email wisseling, kreeg ik gister het bericht dat de foto wordt geplaatst, ik vind het helemaal geweldig! Het is ook mijn favoriete foto, gemaakt toen we, door de weilanden, onderweg waren van Sneek naar Loënga. We zijn erbij gaan zitten om stil van deze prachtige wolkenlucht te genieten. En nu kunnen er nog meer mensen van genieten, bedankt Johan!

 

September

Natuurlijk het heerlijke weekend Limburg!

Weekendje Limburg

 

Thorn 2012 1a

 

Vorig weekend hebben we heerlijk genoten van een lang weekend in Thorn (Limburg). Wat een fantastisch mooi stadje is dat, met een heel rijke geschiedenis.
Het was nog prachtig weer dus we hebben veel kunnen wandelen en genieten van de mooie natuur. Natuurlijk ook de mooie Abdijkerk (Sint-Michaëlkerk) bezocht en genoten van de 2 blaaskappelen die het stadje rijk is.

Het huisje/studio, “‘t Hemeltje” waar we zaten was ook helemaal mooi en van alle gemakken voorzien en lag net buiten het dorp in een mooi landelijk gebied. De verhuurster was heel aardig en we werden verwelkomd met heerlijke eigengemaakte jam, een lekkere fles wijn en een vriendelijke glimlach, wat wil een mens nog meer!

Natuurlijk ook weer foto’s gemaakt van de mooie luchten, ik kon het niet laten

Als je een keer een heerlijk rustig weekendje weg wilt dan is dit zeker een aanrader!

 

Thorn 2012 1b

Oktober

 

Het Quilt en Borduurfestival was op 28 en 29 september, maar het logje is van oktober.

Enkhuizen

 

Beurs Enkhuizen 1209 1

Het Quilt & Borduur Festival in Enkhuizen zit er weer op. Het was niet heel druk, maar wel heel gezellig! Weer veel leuke mensen voorbij zien komen en zo nu en dan ook een bekend gezicht. Leuke gesprekken gehad en mooie complimenten gekregen. Natuurlijk ook weer even gezellig kunnen bijpraten met een aantal andere standhouders. Het festival was weer prima georganiseerd door Antje en Tom van de Veltrop shop.
Nu weer even rustig een tijdje bijkomen van alle drukte en alles weer aan kant zien te krijgen.

Beurs Enkhuizen 1209 1b

Natuurlijk heb ik zelf ook nog even bij de kraampjes gesneupt en nog wat mooie stofjes kunnen bemachtigen. Ook de nieuwe Simply Vintage ging mee naar huis.
Het mooiste wat ik tegen kwam op de beurs was tussenvulling gemaakt van gerecyclede plastic flesjes. Aangezien ik mijn Leanne’s House quilt nog af moet maken, heb ik een stuk meegenomen. Lekker warm en goed voor het milieu!

Beurs Enkhuizen 1209 1a
 

November

 

November heeft eigenlijk te veel om te kiezen aan hoogte punten. Was het de vakantie en de mooie beurs in Frankrijk, of het mooie pakketje wat ik vond bij thuiskomst, of toch het dagje op e strun met Anna met de mooie buit en lieve cadeautjes …. Nee, het worden de cadeautjes die ik zelf maakte.

Eindelijk ….

 

Cadeautje Peen 50

…. eindelijk kan ik laten zien waar ik de afgelopen 3 weken heel druk mee bezig ben geweest (klik op de foto’s voor een vergroting). Ik kon het niet eerder laten zien omdat het cadeaus waren voor 2 lieve vriendinnen, de 1 werd 40, de ander 50.
Ik zat al een tijd te denken over wat ik zou gaan maken voor mijn vriendin Peen, degene die 50 werd. Ze is zelf heel creatief en maakt altijd de mooiste dingen als cadeau voor anderen, ik wilde, nu ze 50 werd, iets moois voor haar maken.
Pas 3 weken geleden bedacht ik dat het een beetje retro granny plaid moest worden, maar dan niet in bruin/oranje/groen de kleuren uit die tijd, maar in iets rustigere tinten.
Nu haak ik ook niet heel veel dus het koste even tijd om er weer in te komen, maar toen ik los was, wat was het toen leuk! Ik ben echt met heel veel plezier, liefde en een paar blaren, bezig geweest. Zelfs in de auto naar Frankrijk en terug en in het huisje in Pfaffenbronn heerlijk bij de haard.
Hij is helemaal van katoen en is ongeveer 110cm x 200cm. Op de achterkant heb ik een geborduurd labeltje genaaid.

Cadeautje Naomi 40

Voor Naomi, die 40 werd, natuurlijk ook een hele prestatie, maakte ik dit kussentje. Het idee kreeg ik in Pfaffenbronn toen Nienke (de borduurvrouw) mij de kussentjes liet zien van Atelier steekjes & kruisjes. Ik heb er mijn eigen draai en eigen ontwerpjes aan gegeven en zie hier het resultaat. De linnen stofjes kocht ik al eens eerder in Frankrijk en ook het ric rac bandje is Frans. Ik heb het met kleine Franse knoopjes vastgezet. Op de achterkant zie je een oud initialenbandje uit mijn eigen verzameling. Ze vond hem erg mooi alleen hield ze wel steeds haar duim op het cijfer 40

Om dan alle cadeautjes nu maar achter de rug te hebben (ook al mag het van mij nog heel lang door gaan, ik ben gek op cadeautjes geven en krijgen natuurlijk!) hier nog de andere cadeautjes die ik meenam uit Frankrijk, allemaal handwerk. Links 3 mooie harten van gips, die gingen naar Naomi. En rechts een mini hartje van koek, heel schattig en een mooi schaaltje ook weer met hartjes. Dit was voor mijn moeder.

Cadeautjes uit Frankrijk '12
 
 

Gister 2 gezellige feestjes gehad, dus je kunt misschien wel begrijpen dat ik nu even bij moet komen ….

December

 

Weer een lastige maand om te kiezen, veel mooie dingen in december. Zoals mijn eerste gehaakte kussens en de eerste sneeuw, een hele mooie buit van rommelmarkten, nee het wordt toch het hele speciale avondje ….

 

Leuk avondje

Magic Mirror 1a

Mijn vriend was met een aantal andere “denkers” en techneuten door Philips gevraagd om iets te bedenken wat de ervaring van het droogscheren leuker zou maken. Zijn idee werd met 6 anderen gekozen en hij had 2 weken om een prototype te maken. Gisteravond was in Groningen de presentatie voor de heren van Philips.
Zijn idee was een Magic Mirror, op de foto hieronder zie je de beschrijving ervan.

Magic Mirror 1

Op de foto hieronder zie je collega denker de Magic Mirror uitproberen.

Magic Mirror 1b
 
 

Het was een erg leuke avond met allemaal creatieve denkers, helaas heeft mijn vriend z’n idee niet gewonnen, maar hij kreeg wel erg veel complimenten en hij is een mooie ervaring rijker. En de winnaar heeft echt terecht gewonnen, daar was iedereen het over eens.

 De auto stond in een parkeergarage. Bij het uitrijden bedacht mijn vriend dat hij nog een bonnetje moest hebben, dus na een stukje vooruit te zijn gereden, reed hij weer achteruit …. En toen ging de slagboom weer dicht en stonden wij in een onbemande parkeergarage ….

Gelukkig was er een telefoonnummer wat je kon bellen als er problemen waren, maar daar nam niemand op. Een tijd later vonden we ergens anders een nummer van de beveiliging, dus dat maar gebeld en ze zouden iemand sturen, maar dat ging wel even duren. Na een dik uur kregen we van een bekende die de parkeergarage uitreed te horen dat er een beveiligingsauto buiten de parkeergarage stond, bleek dat hij niet naar binnen kon …. En wij dus nog steeds niet naar buiten

De beveiligingsman is alle nummers die hij kon bedenken gaan bellen, maar kreeg alleen in Den Haag iemand te pakken, ook niet echt handig. En zo verstreek de tijd.

We hadden al gezien dat het mogelijk was een “ik ben mijn kaartje verloren” kaartje te kopen, maar dat koste wel € 40,-, dat probeerden we natuurlijk te voorkomen, maar het leek erop dat we er toch aan moesten geloven, als we nog thuis wilden komen. Dus mijn vriend loopt weer naar het apparaat om zo’n kaartje te kopen, maar dat bleek niet te werken ….

Gelukkig bleef de beveiligingsman buiten wachten tot we zouden komen uitrijden. Mijn vriend is maar weer naar hem toegelopen en heeft het verhaal verteld, waarop de beveiligingsman zei “Kun je de slagboom niet losschroeven?” En zo zagen wij mijn vriend weer terug komen met een gigantische kruissleutel! Wat hebben we gelachen.

Hij kreeg de slagboom los en zo konden we dan eindelijk ontsnappen, zo voelde het echt Bedankt lieve beveiligingsman!

Dit hele verhaal is toch weer ergens goed voor geweest, want ondertussen dat wij stonden te wachten, kwam 1 van de organisatoren voorbij rijden, met de winnaar, die hij bij het busstation zou afzetten. De winnaar had een mooie 3D printer gewonnen, maar omdat hij met de bus was kon die niet mee naar huis. Hij woont in Drachten en kon dus mooi met ons meerijden. De organisator heeft de printer nog opgehaald en zo zaten we het laatste half uur met z’n vieren en een grote printer in een propvolle auto in de parkeergarage. Hij was zo vreselijk blij dat hij nu wel meteen de printer thuis had, dus ons leed was alweer verzacht. Niks gebeurt voor niks!

Het is echt een bijzondere avond geworden en ik heb in tijden niet zo gelachen!

Magic Mirror 1c

 

Tot zover het jaaroverzicht van 2012, op naar weer een mooi jaar met heel veel hoogtepunten!

comments: 0 »
januari 10, 2013 under Jaaroverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.