Jaaroverzicht 2012 (deel1)

Het jaar 2013 is alweer een stukje op weg, maar ik vond het toch leuk om nog een jaaroverzicht van 2012 te maken, al was het alleen maar voor mezelf

Januari

Jookies die mijn patroon Blessings gebruikte voor een mooi rode schoollapje

NenneDesign en Jookies

NenneDesign Sampler Blessings
 
 

Jullie kennen misschien wel dit patroon van mij, “Blessings” heet het. Ik heb het geborduurd met The Gentle Art verlopend garen kleur Dark Chocolate, op een jute kleurige ondergrond.
Maar waarom begin ik hier ineens weer over …. nou dat komt door het volgende.

Joke van Jookies verkoopt in haar mooie (web)winkel hele lieve “rode schoollapjes“, Het zijn lapjes met een rode ingeweven rand. Vroeger leerden meisjes op dit soort lapjes het borduren.
En op zo’n lapje heeft Joke mijn patroon “Blessings” geborduurd. Hier zie je hoe het geworden is.

NenneDesign Blessings Jookies 1

Is het niet helemaal geweldig!

Het verhaal van de knoopjes er onder is ook wel erg grappig …. Joke kwam er pas op het laatst achter dat ze niet in het midden was begonnen …. Maar het is heel mooi opgelost en het lijkt net of het zo hoort.

Ik zou het liefste mijn patronen met en op alle kleuren van de regenboog willen borduren, maar dat wordt wat moeilijk. Gelukkig doen anderen dat dan ineens en zo kun je zien wat het effect is van een hele andere kleur en dat je met één kleurige patronen echt alle kanten op kunt.

Mocht je het mooi rode schoollapje met mijn patroon en alle benodigdheden (ook de leuke knoopjes) willen bestellen klik dan hier, of ga het weekend van 3, 4 en 5 februari naar Vijfhuizen daar vind je haar ook. Joke heeft er complete pakketjes van gemaakt.
Mocht je alleen het patroon willen hebben, dan kun je dat natuurlijk bij mij bestellen.

NenneDesign Blessings Jookies 1a

Februari

Moeilijke keus tussen de mooie handwerkbeurs in Zwolle of het fantastische concert van Spinvis en het bijna doorgaan van de Elfstedentocht …. toch het laatste geworden.

Spinvis en klapschaatsen

 
 

Gisteravond mochten we weer naar een concert van Spinvis …. prachtig …. Het was de derde keer dat we ze live zagen en iedere keer heb ik dik kippenvel, zo nu en dan een brok in mijn keel en daarbij de hele avond een chronische glimlach …. mooie combinatie.

Ze speelden veel nummers van hun nieuwe cd “Tot ziens, Justine Keller” wat een geweldige cd is, dus helemaal niet erg. En een paar, net zo mooie, gouwe ouwe.

Op de terugweg in de auto zit je dan met z’n tweeën zachtjes te neuriën en hier en daar een flardje tekst te zingen. Niet alleen de muziek is prachtig, maar de teksten …. het is echt Kunst.

Vanochtend werd ik alweer vroeg gewekt door het geklap van klapschaatsen. Het was een uur of zeven toen ik even tussen de gordijnen doorkeek en daar al hele groepen schaatsers voorbij zag komen, sommige met lichtjes op hun hoofd. Ik denk dat ze toch een poging gingen wagen de Elfstedentocht te rijden.
We wonen aan de Zwette in Sneek en dat is een stuk van de Elfstedentocht, dus met dit weer is het genieten van alles wat voorbij komt.

 
 
Winter 2012-02-05

Maart

Een aantal patronen van NenneDesign nu ook te koop bij The stitching Room In Brasschaat, België!

NenneDesign @ The Stitching Room

NenneDesign @ The stitching room
 

Klik op de foto voor een vergroting

 

Vandaag een logje van een andere blogger. En wel van The Stitching Room in Brasschaat, België. Daar vind je nu ook een selectie van mijn NenneDesign patronen!

April

Nieuwe patronen in de webwinkel, vooral de kleintjes vind ik zelf erg leuk.

Nieuwe patronen in de winkel!

NenneDesign Borduurpatroon Aardbei

Vanaf vandaag liggen de nieuwe patronen in de NenneDesign winkel. Bij het patroon “Aardbei” wat je hierboven ziet, zit een klein knoopje in de vorm van een jampotje en je kunt het borduurlinnen er los bij bestellen. Het garen is gewoon DMC.

En natuurlijk weer een GIVE AWAY, om te vieren dat er nieuwe patronen zijn! Deze keer is het de Aardbei. Reageer op dit bericht voor zondag 22 april middernacht om kans te maken op dit patroon. Maandag maak ik de winnaar bekend, succes!

En dan de kleintjes die je hieronder ziet. Die kun je op 3 manieren bestellen:

  1. Alleen het patroontje, incl. knoopje als dat gebruikt wordt
  2. Patroontje met stof en garen
  3. Patroontje met stof, garen en lijstje

Het zijn: Papa en Mama, leuk voor Vader- en Moederdag (kan nog net). Jongen en Meisje, voor een geboorte. Samen en Huisje Love kun je gebruiken voor trouwerijen, verlovingen, jubileums enz. Koffie/Thee Vrouwtje voor een koffie/thee leut en Hanger Huisje is gewoon schattig (incl. klein hangertje).
Er zijn 3 “I love to” hartjes, I love to Stitch, I Love to Quilt en I Love to Sew, alle drie met een knoopje in de vorm van een hartje. Leuk voor een handwerkvriendin of voor jezelf. En dan nog het lieve Engeltje, voor een speciaal iemand of voor iemand die wel een beschermengeltje kan gebruiken, en wie kan dat nu niet.

De gebruikte knoopjes (Jampotje en diverse hartjes) zijn ook los te bestellen, kijk hiervoor in het menu onder Knoopjes.

Als je meerdere kleintjes met stof, garen en lijstje wilt bestellen moet je er rekening mee houden dat er 2 tegelijk per brievenbuspost kunnen worden verzonden. Als je meer dingen wilt bestellen, worden het meerdere pakketjes of pakketpost (wat maar voordeliger uitkomt)

Volgende week komt er ook nog een patroon waar alle kleintjes op staan, dus wil je ze allemaal (zonder stof, garen en lijstje maar wel met knoopjes) heb dan nog even geduld.

Tot zover het laatste NenneDesign nieuws, nog een fijne zondag!

NenneDesign Borduurpatroon kruissteek Kleintjes

Mei

Onze heerlijke vakantie in Zwitserland. Het verhaal was in 2 delen. Hier een linkje naar het eerste deel en deel 2 zie je hier onder.

Deel 2 Zwitserland

Hier nog een paar foto’s van het mooie Zwitserland ….

Zwitserland 2012 1m

Overal mooie bergstroompjes ….

Zwitserland 2012 1n
 

Zo vrij als een vogeltje ….

Zwitserland 2012 1o
 
 

Overal kleine nisjes met heiligenbeeldjes ….

 
 
Zwitserland 2012 1p
 

…. en hier en daar een verdwaald varkentje ….

Zwitserland 2012 1q
 

Koeien met grote bellen, die je de hele dag door hoort klingelen ….

Zwitserland 2012 1r

Mooi gewandeld langs de Rhône ….

Zwitserland 2012 1s

…. en zo sta je ineens weer in de sneeuw ….

Zwitserland 2012 1t

…. en tussen de ijspegels ….

Zwitserland 2012 1u

Met de auto op de trein door de tunnel …. spannend!

Zwitserland 2012 1v

Laatste dag …. Quilts in het Jungfrau park in Interlaken ….

Zwitserland 2012 1w

…. Jungfrau park …. themapark over de theorieën van Erich von Däniken …. erg mooi ….

Zwitserland 2012 1x

Juni

Natuurlijk mijn 10 jarig shubvrije (MS aanval vrije) jubileum!

10 jaar!

10 jaar

Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat ik in het ziekenhuis belandde met een aanval (shub) van MS. De eerste paar jaar waren bij vlagen heel zwaar. Ik gebruikte medicijnen waar (bleek later) heel veel bijwerkingen aan kleefden, waar ik niet vrolijk en ook niet beter van werd.

Nu doe ik het al een paar jaar op mijn manier, dat houdt in: Geen medicijnen, zoveel mogelijk (biologisch) gezond eten, voedingssuplementen en vitamientjes, yoga en proberen zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven, te luisteren naar mijn lichaam en naar wat het leven me te vertellen heeft. En het heeft me tot nu toe alleen maar goeds gebracht.
Ik vind mijn gezondheid mijn eigen verantwoordelijkheid en ik doe er dan ook alles aan om uit te vinden wat goed voor me is. Ik probeer dingen en schrap weer dingen, tot ik gevonden heb wat werkt. Ik ben al een heel eind, maar ik blijf iedere dag leren. Mooi vind ik dat….

Tot zover mijn serieuze verhaal en dan is het nu tijd voor ….. GEBAK!

10 jaar gebak
 

Tot zover deel 1 van het jaaroverzicht, deel 2 volgt binnenkort.

 

comments: 0 »
januari 8, 2013 under Jaaroverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.