De pop waar alles mee begon

Pop_rixt

Dit is “de pop waar alles mee begon”. Ik heb haar gemaakt voor Rixt. En toen begonnen de ideeën ineens te komen. Het resultaat heb ik hier en hier al laten zien. Maar deze pop moest nog even geheim blijven tot ik haar aan Rixt kon geven. Nu ben ik Rixt eindelijk wezen bewonderen en kan ik jullie “de pop waar alles mee begon” laten zien.

comments: 8 »

8 Responses to "De pop waar alles mee begon"

 • Neeltje schreef:

  Wat een dotjes, de “grote” kleine Rixt en de kleine Rixt. Hele mooie naam trouwens Rixt. Vroeger las mijn moeder het blad Moeder/Vrouwenpost en daar stond een feuilleton in over Rixt, vrouwe van Terschelling of zo iets. Dat verhaal sprak haar toen erg aan. Het is een hele oude, athentieke naam, die kracht uitstraalt. Hoe je het uitspreekt alleen al! Men zal tegen dit meisje niet snel Rixtje (of Rixie) zeggen. Een naam die niet snel verbasterd zal worden.

  Maar de kleine Rixt en haar zusjes mogen er ook zijn, en ook hun namen zijn hun (letterlijk) op het lijf geschreven.

  ******************************************

  Toen ik deze week bij kleine Rixt was zag ik het boek staan waar jij het over hebt, het heet “Vrouwe rixt van Ameland”. Erg leuk om een boek met je eigen naam te hebben.

 • Neeltje schreef:

  Wat een dotjes, de “grote” kleine Rixt en de kleine Rixt. Hele mooie naam trouwens Rixt. Vroeger las mijn moeder het blad Moeder/Vrouwenpost en daar stond een feuilleton in over Rixt, vrouwe van Terschelling of zo iets. Dat verhaal sprak haar toen erg aan. Het is een hele oude, athentieke naam, die kracht uitstraalt. Hoe je het uitspreekt alleen al! Men zal tegen dit meisje niet snel Rixtje (of Rixie) zeggen. Een naam die niet snel verbasterd zal worden.

  Maar de kleine Rixt en haar zusjes mogen er ook zijn, en ook hun namen zijn hun (letterlijk) op het lijf geschreven.

 • Hilly schreef:

  haha leuk het verhaal erachter,,

 • Les schreef:

  Wat een ontzettend lieve pop! Wat een mooie creatie, dat lieve gezichtje en die kleertjes! En wat een leuk verhaal er bij…

  Rixt is er vast ontzettend gelukkig mee!

  Liefs Les

  ******************************************

  Rixt vond het popje om op te vreten, dus moest ze hem snel weer aan haar mama geven. Ze is nog iets te klein om er mee te spelen, maar ze was er dus wel blij mee!
  x

 • Corrie schreef:

  Vandaag heb ik haar zusje nog eens gezellig toegeknikt en gezegd dat ze heel lief en mooi is en deze Rixtpop is net zo lief en mooi en de echte Rixt…tja, daar kunnen we niet omheen, zij is de allerliefste en mooiste, maar omdat ik haar niet kan hebben ben ik ontzettend blij met Bessie.

  ******************************************

  Tegen het echte werk kunnen we niet op, maar wat wij maken is ook
  wel erg lief en schattig en dat kun je in de kast zetten….

 • Joke schreef:

  Hai Janet, ik kom de laatste tijd stilletjes voorbij. Heb niet zoveel tijd om te reageren maar geniet altijd erg van je logjes. Tot gauw!

  ******************************************

  Hoi Joke, ik herken je probleem. Ik probeer ook zoveel mogelijk mijn favoriete weblogs te lezen, maar de tijd ontbreekt me de laatste tijd om overal op te reageren. Maar ik lees je weblog wel altijd en geniet er ook erg van!

 • Sonnja schreef:

  Hallo Janet

  Wat een ontzettend lieve pop!
  Groetjes Sonnja
  BEERTJE ZONN

 • via google kom ik op jouw blog. Ik kom er nl net achter dat ik een tilda pop heb gemaakt, dus even zoeken natuurlijk.
  Mooie blog heb je! En poppen maken is een heuse verslaving.Je maakt lieve popjes.

  Groetjes karin

  ******************************************

  Hallo Karin,
  Mooie pop zeg! En ja, een echte Tilda pop, ze maakt zulke mooie dingen. Maar jij ook zag ik op je weblog, je staat bij mijn favorieten dus ik kom regelmatig even een kijkje nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.