Barbour

Barbours_garen_3

Dit mailtje kreeg ik een tijdje geleden, het was een reactie op een berichtje op mijn weblog over garen van het merk Barbour:

“Via Google ben ik op jou weblog terecht gekomen omdat ik op zoek was naar een merkje van een klosje garen wat ik hier heb staan.
Dit klosje garen van het merk Barbour is een stukje historie van mijn vader wat hij vroeger heeft gebruikt en wil hier nu alles van weten.
Met dit garen wat ik hier heb zijn vroeger eind jaren 60 en de jaren 70 bedstee tenten mee genaaid voor Volkswagen campers.
Intussen heb ik een eigen website (
www.amescador.nl) en ben de historie aan het uitzoeken van deze campers.”

Het kwam van Jack en hij vroeg me of hij misschien 2 klosjes van me kon overnemen. Ik vond het zo’n mooi verhaal dat ik hem natuurlijk 2 klosjes wilde gegeven. Toen ik op zoek was naar klosjes met mooie etikketen, vond ik ook nog een paar klosjes met andere etikketen, dus vorige week stuurde ik hem 3 klosjes Barbour’s garen. (op bovenstaande foto zie je de 3 klosjes met daar bovenop het klosje met het versleten etiket waarmee zijn zoektocht is begonnen)
Toen ik het logje over het Barbour garen schreef in 2008 (op 4 dagen na precies 2 jaar geleden …) wist ik helemaal niks van het garen, maar in de afgelopen jaren heb ik meer informatie gevonden.
Als je het plaatje hieronder vergroot kun je een stukje lezen over de geschiedenis van dit garen. Dit pdf-je is een stukje uit The New York Times van 1886(!) ook over Barbour. Barbour

Barbour_info
Op onderstaande foto zie je de vergane glorie, die me altijd een beetje triest maakt, maar de foto’s van JinJur zijn wel heel erg mooi.
Jack heeft een pagina op zijn site gewijd aan Barbour met daarbij nog veel meer mooie foto’s van de oude fabriek. Zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen. Natuurlijk vind je hier ook van alles over de volkswagen campers en natuurlijk de bedstee tenten waarvoor het Barbour’s garen gebruikt werd.
Erg bijzonder om bij een simpel klosje garen zo’n mooi verhaal te krijgen. Ik zal nooit meer naar een klosje Barbour’s kunnen kijken zonder aan Jack en z’n bedstee tenten te moeten denken.

Barbour_3

comments: 1 »
maart 17, 2010 under Garen, Oude handwerk spulletjes, Verzameling

One Response to "Barbour"

  • theda schreef:

    En ik heb dit verhaal weer doorgestuurd naar mijn schoonzoon die helemaal wild is van Volkswagen campers. Wat tenten betreft, mijn vader heeft in 1956/57 de tent voor ons gezin genaaid en daar is vele jaren mee gekampeerd, eerst een enkeldaks tent. Later maakte hij hem dubbeldaks en met keukenuitbouw.
    Ja zo kom je van het één op het ander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.