Zolder opruimen deel 2

Zolder_opruiming_2a

Bij het opruimen van de zolder, kwam ik ook nog een tasje met allemaal fotolijstjes tegen, ooit gekregen van mijn schoonmoeder. Ik één van de lijstjes zit nog een borduurwerkje wat van mijn schoonmoeder of van haar moeder is geweest.

Zolder_opruiming_2c

Ook vond ik nog een plastic zakje met borduurwerkjes, ook van mijn schoonmoeder en haar moeder. Hiernaast zie je vijf schellenkoorden, waaronder twee dezelfde.

Zolder_opruiming_2d
Ik geloof dat moeder en dochter allebei dezelfde hebben gemaakt. Verder vond ik ook nog dit leesplankje van aap noot mies.

Zolder_opruiming_2f
Maar het mooiste van alles was een heel oud merk- of letterlapje uit 1921. Het is gemaakt door de oma van mijn vriend van zijn vaders kant en geborduurd met de mooiste kleuren rood en blauw. Het is een steken oefenlapje van school.
Zolder_opruiming_2g_2

Ik heb het heel voorzichtig gewassen en het hangt nu te drogen. Nu op zoek naar een mooie lijst en dan kan het straks, als mijn nieuwe kamer klaar is, op een speciaal plekje hangen, want speciaal is het zeker!

Zolder_opruiming_2h_2

10 Responses to "Zolder opruimen deel 2"

 • Simone schreef:

  Wat een geweldige schatten heb jij op je zolder liggen! Het merklapje is echt heel bijzonder en verdient een ereplaatsje!

  ******************************************

  Ook ontzettend veel rotzooi hoor, maar zo nu en dan iets heel moois.

 • Karin schreef:

  Je hebt je eigen kringloop winkel op je zolder liggen, wat een feest!!!

  ******************************************

  En het is nog gratis ook!

 • Birgit schreef:

  Zie ik ineens in mijn rss reader een heel bekend borduurwerkje voorbijkomen. Door de klaprozen ben ik ooit aan het borduren begonnen. Grappig om te zien dat ie met ovaal lijstje (nog) ouderwetser lijkt De lap met de randen is wel héél mooi, en lijkt ook zo goed bewaard gebleven.

  ******************************************

  Hé dat is leuk zeg! De lap ziet er nog heel mooi uit, vooral nu hij gewassen is. Nu nog een mooie oude lijst zien te vinden.

 • YokkoBears schreef:

  Wat een heerlijke vondst en nog wel op je eigen zolder.
  Wat leuk.
  Vooral de “oude” borduurlap is erg mooi.

  ******************************************

  Ja handig hé, ik hoef er de deur niet voor uit

 • Mariecus Bruyn schreef:

  Dat is toch wel leuk om jouw zolder op te ruimen: wat een mooie spulletjes heb je daar zitten! Ik heb nog nooit van schellenkoorden gehoord, maar wat erop staat, vind ik prachtig. En die oude lap, wauw. Mijn schoonmoeder heeft er ook één van de periode rond 1920 hangen in haar woonkamer. Echte kunstwerkjes. Veel plezier nog met verder rommelen! Ben benieuwd wat er nog allemaal voor moois te vinden is

  ******************************************

  Een schellekoord werd volgens mij vroeger gebruikt om naar de keuken of de hulp te bellen.
  Ja mooi zijn ze, die oude lapjes, zeker echte kunstwerkjes. De zolder is nu bijna leeg, dus veel moois zal ik wel niet meer tegen komen jammer genoeg.

 • Corrie schreef:

  Janet, jij hebt een zolder uit een van de boeken van C.S.Lewis of zo, een sprookjeszolder. Wat een prachtige dingen liggen daar, die merklap is wel het klapstuk en wat zal die mooi staan in je opgeknapte huis, ik zat net ook alweer zo te genieten van je witte merklap. Maar ook de schellenkoorden en de klaprozen zijn erg de moeite waard om een goede plek voor te zoeken en die oude foto’s en dat leuke prentje in het lijstje, daar zou je een heel muurtje mee vol kunnen hangen. Ik vermoed dat er nog wel meer vondsten op een logje liggen te wachten :- ))

  ******************************************

  Ik wist ook niet dat er nog zoveel moois op de zolder te vinden was, maar ik ban bang dat het nu wel op is want de zolder is bijna leeg … gelukkig!

 • Els schreef:

  Wat heerlijk zo’n zolder, is al een hobby op zich!!
  Prachtige lap, groetjes Els.

  ******************************************

  Ja zeker, het neemt alleen zoveel tijd in beslag. Het is gelukkig bijna klaar!

 • conny schreef:

  Het is écht schatgraven op jouw zolder! Kan me voorstellen dat je helemaal blij wordt van zo’n merklap!

  ******************************************

  Ik ben blij dat het graven bijna voorbij is, er lag ook wel erg veel rommel. Maar de marklap was wel één van de mooiste schatten.

 • Marianne K. schreef:

  Beste Nenne,
  Wat een verrassing bij het lezen van je site.Ik ben ook in het bezit van deze merklap met exact dezelfde kleuren blauw en rood.Deze merklappen met dit heldere rood en blauw heb ik bij diverse handwerkkennissen aangetroffen.Van mijn moeder heb ik niet alleen deze merklap maar ook een paar rode merklappen,plus een prachtige stoplap,kenmerkend voor die tijd.Zij was elf toen ze de lap dateerde.

  ******************************************

  Jeetje, dat is toevallig zeg! Dus er is toch wel iets van een patroon voor deze lappen geweest. En wat zijn de kleuren mooi hé. Ik weet niet hoe oud de oma van mijn vriend was toen ze dit borduurde, maar dat zal vast ook ongeveer die leeftijd zijn geweest. Geniet maar lekker van al dat moois.

 • elisabeth schreef:

  wat leuk, zo vind je nog eens wat.
  prachtige merklap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.