Vakantie!

Vakantie_2010_frankrijk_1

Ik weet niet of jullie me gemist hebben, maar we zijn er even een weekje heerlijk tussen uit geweest.
Vakantie_2010_frankrijk_1f_2

De reis ging naar het mooie, landelijke Heberville in Frankrijk (NormandiĆ«). Hierboven zie je ons thuis van afgelopen week, het is een gerestaureerde duiventoren (colombier) uit 1768. Heel mooi verbouwd tot een luxe vakantiehuis voor 6 personen. Wij hadden dus met z’n tweetjes alle ruimte.

Vakantie_2010_frankrijk_1e_3

Het was een heerlijk weekje, met fijne uitstapjes en vooral veel lekkere vis, want daar zijn we allebei gek op!
Je zit er echt midden op het platteland met op een paar kilometer afstand de kust met de mooie krijtrotsen. Veel plaatsjes bezocht, waaronder het pittoreske Honfleur met z’n mooie haven. Om er te komen moet je over de “Pont de Normandie” een tuibrug van ruim 2000 meter lang. Gek idee dat je over een brug rijdt die aan kabels over het water hangt ….
Vakantie_2010_frankrijk_1b
Ook regelmatig de kust opgezocht om even lekker uit te waaien en zo vind je dan ineens zo’n prachtig vuurtorentje. Of je loopt tegen een kerncentrale aan …. ik weet wel wat mijn voorkeur heeft.
Vakantie_2010_frankrijk_1c_2
Vlak bij ons, in Doudeville, was een klein winkeltje met hele mooie linnen stoffen. En je raad het al, een paar van die mooie stoffen liggen nu hier thuis. Daar ga ik nog even fotootjes van maken en die komen later nog. Boodschappen deden we natuurlijk bij E. LECLERC en daarbij struinde ik altijd even de boekenafdeling af naar mooie handwerkboeken. En ook daarvan liggen nu een aantal hier thuis …. (zal ik het ooit afleren?!)
We konden lekker een weekje alles achter ons laten en kunnen er nu, mede door alle lieve reacties op mijn vorige logje, weer even tegen. Bedankt!
Vakantie_2010_frankrijk_1d

comments: 2 »
maart 28, 2010 under Eropuit, Vakantie

2 Responses to "Vakantie!"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.