Uit Kiep en Bazar

Boek_uit_kiep_en_bazar

Dit boek is speciaal gemaakt voor mij en mijn verzameling! En ik kan het iedereen, met interesse voor oude handwerkspulletjes, aanraden. Het is heerlijk om in te bladeren, want veel dingen uit het boek heb ik ook en zo krijg ik nog wat meer informatie over alle mooie dingetjes.

Het boek is geschreven en uitgegeven door Het museum voor naaldkunst in Winschoten waar ik zeker ook nog eens naartoe wil. Maar eerst heb ik het erg naar mijn zin met dit fantastische boek, wat helemaal aansluit bij mijn verzameling!

Bedankt voor de geweldige tip Pamela!

7 Responses to "Uit Kiep en Bazar"

 • marcella schreef:

  Ik heb met heel veel plezier jouw eigen collectie bekeken, prachtig! dan is dit boek er natuurlijk een mooi naslagwerk bij.

 • Janet schreef:

  @MARCELLA, fijn om te horen dat jij ook zo’n plezier hebt van oude handwerkspulletjes, ik had al het vage vermoeden dat ik niet de enige was
  Het boek is echt geweldig, een feest van herkenning en soms wordt ik er heel erg hebberig van!

 • Allereerst onze complimenten voor de mooie weblog. We vinden het leuk dat ons boek zoveel heeft losgemaakt bij de verzamelaars. Ook wij genieten nog elke dag van de nostalgische spulletjes, die in het boek afgebeeld staan. In 2005, toen we dit boek samenstelden, wisten we niet of er wel belangstelling voor zou zijn. En nu zijn we bijna door de voorraad heen. En de reacties waren en zijn nog steeds hartverwarmend.
  Vol goede moed zijn we twee jaar geleden begonnen aan ons nieuwe boek. Het gaat over souvenirrollen uit Nederkandse en Belgische meisjespensionaten. Al heel lang verzamelen we deze rollen en nu werd het tijd om de geschiedenis ervan vast te leggen. Per 1 juni komt het uit en het wordt net zo’n boek als “Uit Kiep en Bazar”: dezelfde grootte,maar meer pagina’s, veel foto’s van handwerkrollen en spulletjes uit pensionaten. We hebben voor dit boek veel onderzoek gedaan naar oude pensionaten in archieven en kwamen soms tot heel verrassende ontdekkingen. Het staat allemaaal in het nieuwe boek.
  Tip: “Uit Kiep en Bazar” is nog te koop.
  Op onze webside (niet zo mooi als deze weblog) staat meer informatie: http://www.museum-voor-naaldkunst.nl

 • Hennie Stevan schreef:

  Net nadat Sjoerd je de complimenten had gemaakt over deze weblog,werden wij gistermiddag onaangenaam verrast met het feit, dat onze webside tot op heden van het net is verdwenen.Een vervelende domper op ons overigens zeer succesvol verlopen museumweekend.Oude bekenden uit de buurt maar ook mensen uit Brabant,Noord Holland ,Utrecht en Overijssel mochten Sjoerd en ik welkom heten.
  In gesprek komende waren daar ook
  dames bij die een cursus o.a. bij
  Margreet Beemsterboer en Afke Wullink hadden gevolgd.Leuk he!Zo is de wereld maar klein en is er inderdaad met het openbaar vervoer in Winschoten te komen.
  Morgen komt er weer een groepje die o.a.ook de provinviale handwerktentoonstelling van de n.b.v.p.Vrouwen van Nu,provincie Groningen gaat bezoeken. Altijd de moeite waard.

 • Janet schreef:

  Hallo Henny en Sjoerd,
  Ik heb zeker genoten van het boek en doe dat nog regelmatig. Heel graag wil ik nog eens jullie museum bezoeken, al kan ik met mijn eigen verzameling ook bijna een museum beginnen :)!
  Nogmaals bedankt voor het maken van dit mooie boek en ik ben benieuwd naar het boek over pronkrollen.
  Succes!

 • Hennie Stevan schreef:

  Voor de echte verzamelaars komt op een gegeven moment de vraag, zal ik een museum beginnen? Dat is
  meestal een gevolg van een uit de hand gelopen hobby.
  Ik zou willen zeggen”bezint eer begint”.Je moet er volledig achter staan en het kost heel erg veel energie.In 2010 bestaan we als Museum voor Naaldkunst 25 jaar.
  Door al onze publicaties hebben we over alles een heel goed gevoel
  en genieten nog dagelijks van onze
  collecties.

 • Janet schreef:

  @HENNIE, Nee hoor, voor mij geen museum, dat was maar een grapje. Wat extra ruimte om alles uit te stallen zou wel leuk zijn, maar daar blijft het bij.
  Fijn dat jullie er nog steeds zo van genieten, ik kan me er iets bij voorstellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.