Uit de oude doos: “Handwerkalbum van Nelly van Maarseveen”

Handwerkalbum_van_nelly_van_maarseveen_1

Dit boek had ik al een keer gekocht, maar kwam ik nu ook weer tegen in de oude doos. Het album zelf is uit 1886 en er staan echt ontzettend mooie tekeningen in. Ik denk dat het voorwoord wel alles zegt.

Handwerkalbum_van_nelly_van_maarseveen_2

Woord vooraf
Op een rommelzolder vonden we een heel oud schrift. Vergeeld door de tijd, maar nog niet vergaan. Voorzichtig sloegen we het open. En aan ons oog ontrolde zich een collectie tekeningen van borduurwerken, zó schitterend van kleur en tekentechniek, dat we bléven kijken en bladeren.
Het oude schrift was daar duidelijk niet meer op berekend, na bijna een eeuw. Ondanks ons enthousiasme klapten we het toen heel voorzichtig dicht en namen het mee naar huis.
Wellicht zouden hier méér mensen veel genoegen aan kunnen beleven, dachten we. Vandaar deze uitgave in facsimile van het tekenschrift van Mejuffrouw Nelly van Maarseveen uit 1886.
De uitgever”

Handwerkalbum_van_nelly_van_maarseveen_3

comments: 6 »

6 Responses to "Uit de oude doos: “Handwerkalbum van Nelly van Maarseveen”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.