Uit de oude doos: "Een moment voor jezelf?"

Een_moment_voor_jezelf_1_1

Dit is een boekje over “De vrouwelijke handwerken in gezin, onderwijs en beroep, 1850-1950” van het Historisch museum Marialust te Apeldoorn.
Erg leuk om te zien hoe het handwerken vroeger ging en hoe bijvoorbeeld een “dameshoekje’ een “burgerinterieur” en een “rustig burgergezin” er uit zien.

Een_moment_voor_jezelf_2

Onder deze foto staat: Wintergenoegens binnen Zich gelukkig te gevoelen in den huiselijke kring, ziedaar, waarnaar elke vrouw moet streven.

En hieronder zie je een foto van naailes voor jongedames van gegoede stand, 1907, op de eerste huishoudschool aan het Zandpad te Amsterdam. Heel erg blij kijken ze niet

Een_moment_voor_jezelf_3

comments: 1 »

One Response to "Uit de oude doos: "Een moment voor jezelf?""

  • Corrie schreef:

    Een prachtige schets staat er op de voorkant, die spreekt me zéér aan. Niet alles was goed in de oude tijden, maar om gelukkig te worden in de huiselijke kring gaat nog altijd op, of je nu wel of geen baan buitenshuis hebt, thuis gelukkig zijn is van alle tijden.

    ******************************************

    Wat dat aangaat is er heel weinig veranderd. Ik zou best eens één dagje in die tijd willen leven, maar dan denk ik snel weer terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.