A Gardener’s Journal deel 1

A_gardeners_journal

Vorige week in het berichtje “Buit van de beurs” liet ik dit boekje van Hatched and Patched al even zien. En nu ben ik begonnen met wat voor mij wel een groot project is, maar wat me wel heel erg leuk lijkt. Het is weer een goede oefening voor het leren van patchwork en quilten en daarbij ben ik er achter gekomen dat ik stitchery en het prutsen met lapjes wel heel erg leuk vind.

A_gardeners_journal_1a

De lapjes van Bep hangen te drogen en hierbij komt mijn oude wasrekje wel heel goed van pas. Als ze droog zijn gaan ze onder het mes en hopelijk snij ik me deze keer niet in mijn vinger…

Het eerste stitchery patroontje is af en met de tweede ben ik begonnen. Gelukkig is de quilt verdeeld in blokken en kun je dus blok voor blok af maken. Je hebt dan toch steeds een klein projectje klaar en dat lijkt me, voor mij (ik ben dus geen grote projecten mens), ook wel fijn.

A_gardeners_journal_1b

9 Responses to "A Gardener’s Journal deel 1"

 • Corrie schreef:

  Ooooh Janet, jij ook al, wat is het enig om te doen hé, die stitchery en wat is dit een plaatje geworden. Ik ben zelf ook naarsitg op zoek naar mooie stitchery of redwork patronen, dus als jij of iemand anders me een boek weten aan te raden dat mooie patronen bevat houd ik me aanbevolen. Quilten houd ik nog even af, maar de stitchery heeft mij dus ook al in z’n greep :- )
  Ook voor mij geen grote projecten.

  ******************************************

  Een heerlijk werkje is het, weer een nieuwe verslaving! Ik ben ook nog niet zo op de hoogte van patronen enzo, in dit boekje staan ook heel veel patroontjes waar een quiltje omheen is gemaakt. Toen ik het zag was ik meteen verliefd. De patronen van Hugs’n Kisses zijn ook erg mooi, https://weblog.nennedesign.nl/hugsn-kisses/ hier zie je er één van en de link naar de site met meer mooie patroontjes. Maar ik laat het je weten als ik nog meer leuks tegen kom.

 • Marianne D schreef:

  Janet,dat ziet er leuk uit,makkelijk zo in kleine blokjes,lijkt me gezellig om te doen!

  ******************************************

  Ja zo is het wel goed te doen denk ik en erg leuk werk!

 • Dat boekje lijkt mij ook erg mooi!
  Ik dacht dat jij al aardig bedreven was in patchwork?! Al je werkjes zien er zo mooi uit altijd.

  En wat een lief klein borduurwerkje!

  ******************************************

  Het patchwork moet ik echt nog wel leren, wat ik gemaakt heb ging niet altijd helemaal zoals het hoorde. Het zat allemaal wel in elkaar, maar kon mooier. Dus nu ben ik heel erg mijn best aan het doen om de technieken onder de knie te krijgen. En zelfs dat is leuk!

 • Lisette schreef:

  Jeetje wat een werk. Volgens mij wordt dit heeeeeel mooi! En pas op je vingers he, want dat vlekt zo

 • jacqueline neeft schreef:

  corrie kijk eens op deze website
  http://www.quiltbus.com/redwork.htm dat is een hele leuke.
  en wat een geweldig boek is dat janet, super leuk
  groetjes

  ******************************************

  Leuke site met mooie patronen, bedankt voor de goeie tip!

 • katrien schreef:

  Deze wordt heel mooi hoor.
  Naar dit boek ben ik nog op zoek.
  succes.

  ******************************************

  Ik heb het boek gekocht op de beurs bij http://thestitchcottage.nl/. Mischien heb je er wat aan!

 • Annelies schreef:

  Wat leuk dat je met lapjes en stitchery bezig bent. Heb je nog geen kriebels om zelf wat te ontwerpen ?
  Ik ben een grote fan van Bep. Dinsdag geef ik voor mijn Bee een workshop aan de hand van een quiltje van Bep.

  ******************************************

  Ik zit er wel over te denken, maar dan moet ik eerst eens fatsoenlijk leren tekenen en wat meer ervaring hebben met patchwork en quilten.
  Ja, Bep is geweldig hé, ik wordt altijd zo hebberig van al die lapjes.
  Alvast veel plezier morgen en ik hou je weblog in de gaten!

 • Joke schreef:

  Volgens mij heb je nu een nieuwe verslaving!

  ******************************************

  Zou je denken … ik ben er ook bang voor … maar er zijn ergere verslavingen!

 • isa schreef:

  hey
  leuk huisje!:)
  -XXX-ISAA

  ******************************************

  Dankjewel!

  xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.