Top 2000

Top2000

Vorige week was de laatste week dat je kon stemmen voor de top 2000 van radio 2. Op het laatste nippertje heb ik ook nog even gestemd op mijn favoriete platen.
Ik vind het ieder jaar weer erg moeilijk, ik vind zoveel mooi en de lijst met platen is zo lang. En dan mag je zelf ook nog nummers toevoegen. Hier heb ik dit jaar op gestemd.

Splitenzconflictingemoti226488_1Split Enz – Message to my Girl

Het singletje moet nog ergens op zolder in een doos zitten, helemaal grijs gedraaid en ik vind het nog steeds een kippenvel nummer.

RacoonRacoon – Love you More

Een fantastisch nummer van een geweldige Nederlandse band. Het was moeilijk het mooiste nummer te kiezen, ze hebben er wel meer mooie.

Peter_koelewijn Peter Koelwijn – De Sprong in het Duister

Wat ik met dit nummer heb weet ik niet precies, maar ik had het al op een cassettebandje in mijn eerste walkman.
Kom niet aanzetten met nummers als “Kom van dat dak af” want daar hou ik helemaal niet van, maar Peter Koelewijn heeft ook nog een paar goeie nummers gemaakt. Zo vind ik “KL 204” ook erg goed.

Alannis_morissette Alanis Morissette- Uninvited (zelf toegevoegd aan de lijst)

Fantastisch! Ook een ontzettend kippenvel nummer. Het komt uit de film “City of Angels” met Nicolas Cage en Meg Ryan.
In een tijd van grote veranderingen in mijn leven, werd ik iedere morgen wakker met dit nummer, een heel mooi begin van de dag.

Ik ben benieuwd naar de hele lijst van de top 2000 van dit jaar, maar zag al dat Bohemian Rhapsody van Queen nummer 1 is geworden. Van woensdag 16 december tot maandag 31 december kun je de hele lijst horen op Radio 2.

comments: 2 »
december 3, 2007 under Film, TV en Muziek

2 Responses to "Top 2000"

  • Annelies schreef:

    De laatste jaren zijn we rond de Kerst in Frankrijk. Heerlijk die rust. Wat we het meeste missen ? De top 2000 !!

    *****************************************

    Het lijkt me helemaal niet vervelend om met de kerst in Frankrijk te zitten, maar wel erg jammer dat je dan de top 2000 moet missen. Kun je ook niet via internet luisteren?

  • Corrie schreef:

    Vorige week in de auto hoorde ik een mevrouw haar favoriete nummers per telefoon doorgeven en daarmee won ze een prijs geloof ik. Jouw nummers heb ik net beluisterd en hoewel ik niet zo graag nederlandstalige muziek luister heb ik hierdoor mijn mening echt herzien. “Message to my girl” is al heel lang één van mijn favoriete nummers met mooie herinneringen erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.