Lennaert Nijgh

Testament_lennaert_nijgh_1

Vorige week is de biografie van Lennaert Nijgh “Testament” uitgekomen. Ik was het alweer helemaal vergeten maar werd er zondagavond weer aan herinnerd toen ik naar “De Kunst” van de NPS zat te kijken, want daarin stond Lennaert Nijgh centraal. Zijn 3 ex-vrouwen waren te gast en vertelden een erg indrukwekkend verhaal. Het hoogtepunt voor mij was een optreden van Spinvis die het nummer Eva zong, helemaal geweldig!

Sowieso is Spinvis één van mijn favorieten, vooral het nummer “Wespen op de appeltaart” kan mij altijd weer helemaal blij maken, maar ze hebben nog veel meer moois.

Op 16 december om 18:15 uur, komt er op Nederland 2 in Close Up nog een documentaire, Tip van de Sluier, over Lennaert Nijgh. Die ga ik zeker kijken

Het boek van Lennaert Nijgh wordt een Sinterklaas kadootje voor mezelf, ik vind wel dat ik lief ben geweest afgelopen jaar!

comments: 5 »
december 4, 2007 under Boeken, Film, TV en Muziek

5 Responses to "Lennaert Nijgh"

 • adonia schreef:

  Even op u blogje komen kijken. Een interessante hobby hebt u.
  Succes verder
  De dinsdag groet.

  ******************************************

  Heel hartelijk bedankt!
  Een donderdag groet terug.

 • Corrie schreef:

  Vooral door het nummer van Spinvis, dat ik net dus voor het eerst hoorde, hoorde ik dus moie nederlandstalige muziek met een erg goede clip erbij. Prachtig cadeau voor Janet die beslist heel lief is geweest dit jaar, kom maar eens bij mij kijken waarom ook ik dat vind :- )

  ******************************************

  Ja mooi hé, als je nog eens tijd hebt zou je nog eens een paar clipjes moeten bekijken, ze staan bij deze op de pagina. Het zijn nat allemaal kleine sprookjes.
  Ik ben even bij je wezen kijken en wat is dat mooi geworden! En wat een ontzettend leuk idee. Als je het goed vindt “steel” ik een foto voor mijn Foto Gallery. Erg mooi!

 • Ilse schreef:

  Het is zeker een mooie dag geweest vandaag! Je post is binnen gekomen ;-)! Daar wordt ik nxc3xba heel blij van!!!
  Groetjes van Ilse

  ******************************************

  Fijn dat ik je een mooie dag kon geven, daar word ik dan weer blij van!

 • Les schreef:

  Spinvis is ontzettend goed! Wat leuk dat je daar van houdt! Mijn oma haar vriend heeft ooit met hem gewerkt en hij is ook ontzettend muzikaal!

  In Haarlem is een Lennaert Nijgh monument! Veel plezier met het boek, je hebt het zeker verdient! Een ontzettend fijne Sinterklaas ook gewenst!

  En Big Fish is inderdaad prachtig… Alles klopt. Sinds ik de film heb gezien ben ik er bijna elke dag nog vol van, en ik heb nooit bij films dat ik moet huilen maar bij deze echt elke keer als ik hem zie, puur omdat het gewoon allemaal zo mooi klopt!

  ******************************************

  Hé dat is leuk, zo is Spinvis dan ook ineens weer veel dichterbij.

  Ik kreeg vandaag het boek “Testament” en het ziet er alleen al heel mooi uit. Ben dan ook erg benieuwd naar de inhoud.

  Toen de aftiteling van Big Fish kwam liepen de tranen heel stilletjes over mijn wangen, ik heb er nog steeds geen woorden voor. Ik ga hem ook echt nog een keer zien en dat kan eigenlijk niet snel genoeg. Nog een keertje heel erg bedankt!

 • Sjaak schreef:

  Ook ik heb mezelf de biografie van Lennaert Nijgh cadeau gedaan met Sinterklaas en ook ik ga aanstaande zondag met veel belangstelling kijken naar de documentaire. Ik ben benieuwd wat jij van de biografie vindt. Mijn reactie heb ik vandaag op mijn weblog gezet (moelmer.web-log.nl).

  ******************************************

  Hallo Sjaak,

  Ik heb je weblog gelezen en daar was je niet heel positief over het boek. De tijd ontbreekt mij nog steeds om lekker voor het boek te gaan zitten en de documentaire ben ik, door familie omstandigheden, helemaal vergeten. Ik heb het idee dat ik er toch met andere, romantischere, ogen naar zal kijken, maar daarbij zal ik jou commentaar zeker in mijn achterhoofd houden.
  Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.