Uit de oude doos: “Twee eeuwen kindermode”

Twee_eeuwen_kindermode_1

Weer een boek van het centraal museum Utrecht, deze keer over twee eeuwen kinderkleding. Het is een erg leuk boekje met veel foto’s en tekeningen van kinderkleding en zo nu en dan krijg je medelijden met de kindertjes, lekker spelen is bijna onmogelijk.

Twee_eeuwen_kindermode_2 Twee_eeuwen_kindermode_3

Op de eerste foto hierboven, zie je een fluwelen hoed  en een mof van wit lam cab ongeveer 1905, Mitaines (handschoentjes zonder vingers)  van zeemleer, linnen en gebreid katoen uit begin 19e eeuw, schoentjes van leer en zijde uit eind 18e en begin 19e eeuw. Op 2e foto zie je Franse strohoedjes uit de 2e helft 19e eeuw en zomerhoedjes van batist en fijne wol met borduurwerk en kant van omstreeks 1890-1910.

Hieronder zie je nog een foto van een, niet echt blij, meisje met een wollen jurkje uit de jaren 1880 en diverse mooie jurkjes van zijde, fijne wol met borduurwerk en kant.

Twee_eeuwen_kindermode_4

comments: 2 »
december 6, 2007 under Boeken en Bladen, Verzameling

2 Responses to "Uit de oude doos: “Twee eeuwen kindermode”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.