Quiltles

Quilt_les_1b

Woensdagavond hebben we onze eerste quiltles gehad en ik vond het hartstikke leuk. Juf Hinke (ik mag haar niet zo noemen want dan loop ik het risico dat ze geen les meer wil geven, dus niet tegen haar zeggen dat ik het gezegd heb!) had handige plankjes gemaakt met fijn schuurpapier erop zodat de stof niet ging glijden en voor de malletjes had ze ook schuurpapier meegenomen.
Ook had ze diverse patronen meegenomen waar we uit konden kiezen. Ik heb gekozen voor de “Twin Star”.
Nadat we een beetje uitleg hadden gekregen en wat voorbeelden hadden gezien, zijn we aan de slag gegaan. Ik ben die avond niet verder gekomen dan alle patroontjes op de stof tekenen en uitknippen maar gisteravond heb ik even wat aan mijn huiswerk gedaan. Ik heb nu 3 blokjes klaar en wat ik het lastigst vond was om de punten in het midden precies op elkaar te krijgen. Maar ik ben redelijk tevreden over het resultaat. De volgende les is over 2 weken dus ik heb nog even tijd voor mijn huiswerk!

Quilt_les_1a

comments: 6 »
oktober 12, 2007 under Handwerken, Quilten

6 Responses to "Quiltles"

 • Annelies schreef:

  Wat leuk dat je op quiltles zit. Ik ben er helemaal verslaafd aan. Merk wel dat ik de laatste tijd weer aan het borduren ben. Ik vind juist de combinatie borduren en quilten zo leuk. Je ziet de laatste tijd ook heel veel stitchery in quilts.

  ******************************************

  Ik vind de combinatie quilten en borduren ook erg leuk en ik ben ook vast van plan om er in de toekomst nog iets mee te gaan doen, misschien zelf iets ontwerpen.

 • Simone schreef:

  Nou dat ziet er al heel goed uit, voor de eerste keer! Ik ben vorig jaar ook begonnen met quilten. Het lastige is dat ik nu nog meer tijd te kom, om alles te maken wat ik leuk vind

  ******************************************

  Ik heb een keer ergens het volgende gehoord: “Mensen die geen tijd hebben, kunnen er niet mee omgaan.” Dus nu ben ik druk aan het proberen met mijn tijd om te gaan, moeilijk hoor …..

 • annmieke schreef:

  Wat leuk dat je op quiltles zit. Ik denk er ook al een hele tijd aan maar het komt er om de een of andere reden niet van (druk, druk, druk).
  Maar je eerste resultaat ziet er erg goed uit.

  ******************************************

  Dankjewel!
  Ik heb de luxe van les van een vriendin die goed kan quilten, ik hoef er de deur niet voor uit.

 • Aline schreef:

  ziet er goed uit… en tja quilten is een geduldig werkje… afhankelijk natuurlijk van het patroon wat je kiest…

  ******************************************

  Ik ben gelukkig gewend aan geduldige werkjes, borduren schiet ook niet erg hard op en ben begonnen met een niet al te moeilijk patroon, dus ik hoop dat het goed komt.

 • groetjes Willeke schreef:

  Hallo Janet,

  Het ziet er erg gezellig uit met die vrolijke stofjes.

 • Dees schreef:

  Oh jemig nu ik dit zie wil ik meteen ook.Maar ik heb nog zoooo veeeeel andere dingen.Nou dan maar lekker van jouw quilt dingen genieten.
  xoxo

  ******************************************

  Het is wel erg leuk, dus ik hoop er ook wat tijd voor vrij te kunnen maken, tussen al die andere leuke dingen ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.