Moeder

Moeder_1946_1

Toen we laatst op de rommelmarkt hier in Sneek waren kwam ik een jaargang “Moeder” tegen. Ik had ook al 2 jaargangen en op dat moment geen idee welke. Bij thuiskomst bleek ik 1945 en 1947 te hebben dus deze van 1946 paste er mooi tussen.

Moeder_1946_1_1 Moeder_1946_3

Moeder was “Het vakblad voor Moeders” in de jaren na de oorlog. De inhoud was bijvoorbeeld “Het groote probleem: Het dienstmeisje in het gezin”, “Dokters problemen”, “Als ’t kindje binnenkomt” (geboorte) “Een vlot japonnetje” (patroon), diverse verhalen (waaronder van mijn favoriet W.G. v.d Hulst) en nog veel veel meer.
Mijn moeder heeft laatst een jaargang doorgelezen en herkende veel van vroeger. Erg leuk om eens door te bladeren en je te verbazen over de “problemen” van toen.

Moeder_1946_2 Moeder_1946_4

2 Responses to "Moeder"

  • J Vijverstra schreef:

    Ik vond op zolder ook een jaargang van Moeders 1950 en was aan het zoeken of het ook enige waarde had.Weet jij hier iets van?
    Groeten Jan

  • Janet schreef:

    @JAN, Ik weet de waarde niet precies, ik heb voor één € 5,- betaald en voor de anderen € 10,-. Het is een beetje wat de gek ervoor geeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.