Nog even een uitleg over het vinyl

Een paar jaar geleden heb ik al eens een rolletje vinyl bij de Breibrink gekocht, 1 was ecru aida en de ander groen evenweave. Wat ik nu gebruikt heb is wit evenweave.
Het is heel soepel kunststof (27% polyester 73% pvc coating) en borduurt dus ook heel fijn, je kunt gewoon doorsteken en hoeft dus niet, zoals op het echte borduurplastic, eerst naar boven en dan weer naar beneden te steken. De evenweave is ongeveer 7 kruisjes per cm, als je over 1 draadje borduurt. Ik heb gewoon met 2 draadjes DMC geborduurd.
Het is nog steeds te krijgen bij de breibrink/borduurbrink in verschillende kleuren. Ik heb het met haakjes en lusjes aan de binnenkant van het kozijn bevestigd.
Ik hoop dat ik het zo een beetje duidelijk heb uitgelegd, maar vraag gerust als je meer wilt weten!

comments: 5 »
april 23, 2009 under Handwerken

5 Responses to "Nog even een uitleg over het vinyl"

 • Bedankt, nu is het me toch al wat duidelijker. Ik vind het idee ook erg origineel! Nog één vraagje? Kan het gewassen worden?

 • theda schreef:

  Heel leuk en origineel en praktisch. Afnemen met een sloffe doek? Ach en zo snel zal het niet vuil worden en wat dan nog.

  Ps. de post is geweest, lijkt me heel duidelijk beschreven.

 • Hilly schreef:

  haha leuk voor ons nieuwsgierige aagjes..je weet ik ben “ramensexueel”en dit had ik nog nooit gezien ,ik vind het p*r*a*c*h*t*i*g*, zo mooi fijn gemaakt,subtiel!!
  dankje voor je extra uitleg…..en wat is het voordeel boven “gewoon”borduurlinnen? gaat t langer mee,is het steviger…want ik vind het de moeite van het proberen waard…

 • Janet schreef:

  @YVONNE, ja volgens mij kan het gewassen worden, maar je zou het voor de zekerheid nog aan Janet van de Breibrink kunnen vragen.
  THEDA, fijn dat alles duidelijk is en anders geef je maar een gil.
  HILLY, ik heb hiervoor gekozen omdat het steviger is dan borduurlinnen, zodat het niet gaat “lubberen” en omdat het niet rafelt, ook niet onbelangrijk. Ik had van tevoren geen idee hoe het zou worden en of het xc3xbcberhaupt geschikt zou zijn, maar het is echt ideaal voor dit soort dingen. Ben benieuwd wat je gaat maken ….

 • Janet schreef:

  Even over het wassen, volgens mij kan het wel gewassen worden maar dan in een handwas sopje, niet in de wasmachine stoppen! En houdt ook even rekening met het garen waar het mee geborduurd is. Gewoon wit of ecru zal geen probleem zijn (kan ook in een handsopje) maar gebruik je felle kleuren, dan heb je kans dat het doorloopt op het vinyl, dat zou zonde zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.