De vorderingen van mijn kamer

Mijn_kamer_090423_1
Hier alvast een fotootje van mijn nieuwe werkhoek. Er moet nog veel gebeuren maar het is nu al een heel gezellig hoekje. Het bureau is lekker ruim en dus ideaal voor alle rommeltjes die ik altijd om me heen verzamel.
Mijn_kamer_090423_1a

Aan de muur boven het bureau komen straks nog planken, voor nog meer rommeltjes :). De stoeltjes hebben nu een beklede zitting maar de rugleuning is nog kaal, daar moet ik nog iets op verzinnen.
Gordijntjes_1a_2

Wat je voor de raampjes ziet hangen, was nogal een experiment, ik had geen idee hoe het zou worden. Ik wilde eigenlijk geen plakplastic maar helemaal kale ramen vond ik ook weer zo kaal. Toen kwam ik op het idee om iets te proberen met vinyl. Ik heb patroontjes gebruikt uit het Franse blad “De fil en aiguille” en zo ben ik maar begonnen ….
Gordijntjes_1b

Gister heb ik ze op maat geknipt en de rand afgewerkt met een festonsteekje. Toen kwam nog het gepruts van ophangen, maar gisteravond hingen ze dan toch en ik moet zeggen dat ik wel erg tevreden ben met het resultaat. Gordijntjes_1c

Helemaal toen ik vanochtend de gordijnen open deed en de zon er doorheen scheen. Je moet de foto’s echt even aanklikken om het wat duidelijker te kunnen zien, al komt het op de foto’s toch wel minder tot z’n recht.

Nu bezig met de volgende 3 voor het raam bij mijn naaihoekje, wat ik later nog eens laat zien, het is nu nog een grote rommel.
Gordijntjes_1

comments: 12 »
april 23, 2009 under Borduren, Handwerken, Huis en Tuin

12 Responses to "De vorderingen van mijn kamer"

 • Dat ziet er toch al héél gezellig uit!
  ‘k Heb nieuwsgierig de foto’s aangeklikt. Huh? Vinyl? Hoe doe je dat? Ik snap het niet vrees ik

 • Anja.M schreef:

  Ziet er al gezellig uit zo.
  En zoals Yvonne al schrijft ik snap het ook niet hoe je dat gedaan hebt.
  Zelf heb ik op de raam plasticfolie geplakt.

 • Nadia schreef:

  OOOH, wat een gezellig en fris hoekje. Mijn eigen zoldertje is een samenraapsel van allerlei, ooit hoop ik daar ook nog eens zo’n mooi plekkie te kunnen creeeren. Veel plezier met de afwerking!

 • Els schreef:

  Wat ziet het er al gezellig uit.
  Maar ook ik begrijp niets van het vinyl. Heb je daar op geborduurd met borduurgaren?
  Ben benieuwd naar je antwoord, groetjes Els

 • Carmen schreef:

  Wat een prachtige kamer. Daar kun je erg lekker bezig met je “werk” houden.

 • elisabeth schreef:

  oh prachtig, om jaloers op te worden heel mooi.

 • Ines schreef:

  Wat wordt het mooi bij jou en wat een idee voor je ramen.

  Groetjes
  Ines

 • Hilly schreef:

  ik snap er niks van …..hoe heb je dat gedaan met het vinyl????hartstikke leuk ziet het eruit,maar is het erop getekend???nee je zegt ook festonsteekje ,hé????wat heb je nou voor leuks gedaan?

 • Corrie schreef:

  Alle foto’s heb ik tig keer aangeklikt, gewoon omdat ze zo leuk zijn en ook omdat ik de lusjes en oogjes even goed wilde bekijken.
  Lieve Janet ik zit hier enorm mee te genieten met je nieuwe kamer, wat een sfeervol geheel is het nu al en ik zie tussen al het serene en rustgevende wit hetfrisse groen van de orchidee en een warmrood engeltje, wat lief!
  Wat een fantastisch fijne werkplek! Je idee van het vinyl voor de ramen vind ik weer een topidee, wat ontzettend leuk met die mooie borduursels erop!
  Ik wens je hier ontelbaar veel fijne ontwerpmomenten en ontspanning toe Janet.

 • Janet schreef:

  @HILLY, Het is vinyl gemaakt om op te borduren, dus net als gewoon borduurlinnen of id. dus je kunt er alle kanten mee op.
  CORRIE, De lusjes heb ik gemaakt van rekbaar vissersgaren, het heet vast anders maar geen idee hoe. Het wordt gebruikt voor het maken van sieraden. Gezellig dat je zo met me meegeniet en je lieve engeltje doet dat ook elke dag. Zo nu en dan geeft ie me even een knipoog door een klein zonnestraaltje op me te schijnen. Hij heeft z’n plekje echt gevonden en straalt van blijdschap.

 • antje schreef:

  hallo;
  een idee voor je stoeltje;
  maak zelf een kussentje al of niet geborduurd, met linten eraan die je boven aan de stoel kunt strikken, als je even zonder kussen wilt zitten kun je het over de rugleuning naar achteren slaan.
  ziet er altijd leuk uit, en is snel te verwisselen

 • Janet schreef:

  @ANTJE, bedankt voor je leuke idee, daar ga ik zeker wat mee doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.