Nationaal MS Fonds

Ms_fonds

Deze week is het weer tijd voor de jaarlijkse collecte van “Het Nationaal MS Fonds”. Ik heb zelf MS en vind het dus erg belangrijk dat dit soort organisaties bestaan en blijven bestaan. Het nationaal MS fonds doet erg veel voor MS patiënten, hun familie en verdere omgeving. Ze geven veel voorlichting over alles wat maar met MS te maken kan hebben. Hieronder zie je een paar van de doelstellingen.

  • Het ontwikkelen en ondersteunen van uitvoerende activiteiten en projecten voor mensen met MS,
  • Voorlichtende activiteiten voor mensen met MS, hun partners en andere belanghebbenden, 
  • Voorlichtende activiteiten naar het grote algemene publiek ter zake van een objectief ziektebeeld, 
  • Het streven naar verbetering van de rechtspositie van mensen met MS, 
  • Het verrichten van onderzoek, onder meer de medische, maatschappelijke en juridische positie van mensen met MS en andere demyeliniserende ontstekingsachtige aandoeningen, 
  • Informatieverstrekking die parallel loopt met de wetenschappelijke ontwikkelingen, 
  • Het behartigen van de belangen van mensen met MS en andere demyeliniserende ontstekingsachtige aandoeningen. 

Tot op heden is de zorgvoorziening voor mensen met MS volledig gericht en afgestemd op mensen die lijden aan de ernstigste beloopsvorm van MS. Dit is ca. 20-30% van de populatie van mensen die aan MS lijden. Ca, 70-80% van deze populatie blijft in meer of mindere mate mobiel en hebben een geheel andere zorgbehoefte. Dit beeld kennen we ook bij aandoeningen zoals reuma, epilepsie, diabetes enz. Ook hier kennen we een kleinere groep patiënten die de ziekte in een ernstigere mate hebben en een grotere groep patiënten in een lichtere beloopsvorm. Het Nationaal MS Fonds zet zich o.a. in om deze differentiatie in het ziektebeeld meer bekendheid te geven. 

Voor meer informatie kun je terecht op www.nationaalmsfonds.nl

Als mijn gezondheid het toelaat (ik geloof dat de griep me nu echt te pakken krijgt) loop ik zelf deze week ook als collectant. Dus ik zou zeggen GEEF GUL!!!

comments: 0 »
november 20, 2006 under Gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.