Garenclubs

Garenclubs_1

Vanmorgen kwam weer het maandelijkse pakje van CrownStitches in de bus. En dat is altijd weer een feestje. Ik heb een abonnement op alle 3 de clubs (ik kon weer eens niet kiezen) Weeks Dye Works, The Gentle Art en Crescent Colors. Je krijgt dan 5 kleurtjes per maand, per garenclub, thuisgestuurd en Liezbeth houdt bij welke je al hebt. De garens zijn allemaal handgeverfde, katoenen, 6-draads splijtgarens. De kleuren lopen in elkaar over, de één heel subtiel in 1 kleur met verschillende tinten, de ander in 2 of meer kleuren verlopend van de één naar de ander. Ik heb ze al in een aantal ontwerpen gebruikt (o.a. Slaap kindje slaap en Poesje mauw, zie de foto’s hieronder) en ik vind het resultaat geweldig, het doet een beetje antiek aan. Eens kijken wat ik met de nieuwe kleurtjes kan bedenken….

Hier de links naar de sites van bovengenoemde garens:
www.weeksdyeworks.com
www.thegentleart.com
www.crescentcolors.com

Slaap_kindje_slaap_poesje_mauw_3

comments: 3 »
november 21, 2006 under Borduren, Handwerken

3 Responses to "Garenclubs"

 • Margriet schreef:

  Ik heb net “slaap kindje slaap” besteld bij Bobbins en had geen idee dat er zulke leuke garens gebruikt moesten worden! Super! Nu ga ik echt voor de brievenbus liggen!

 • Mirjam schreef:

  Ik wil graag weten welk garen helemaal rechts ligt. Die blauwe en lila.

  Groetjes,
  Mirjam

  ********************************************
  Hallo Mirjam,

  Het garen lijkt op de foto wat glitterig maar dat is het absoluut niet, dat komt door de flits. De kleuren rechts zijn van Crescent colours, de blauwe is “Auntie Dee” en de paarse “Aunt Marie’s Violet”. In het bovenstaande bericht heb ik even de links naar de sites van de garenmerken gezet, daar vind je alle kleuren die ze hebben. De kleuren op de site komen ook niet helemaal overeen met de ware kleuren, maar het geeft je wel een idee.

  Groetjes Janet

 • Mirjam schreef:

  Dat maakt het er dan ook niet makkelijker op als de kleuren niet helemaal overeen komen…..

  In ieder geval bedankt!

  ******************************************
  Kleuren op een beeldscherm wijken altijd af van de echte kleuren, maar ze geven wel een goed beeld van de kleuren op zich, alleen lijken ze wat donkerder of lichter. Er zijn een aantal winkels in Nederland die het garen verkopen, je zou dan even op de genoemde sites moeten kijken of er toevallig één bij je in de buurt zit.

  Groetjes Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.