Naaidoosje met erg mooie inhoud

Naaidoos_8

Naaidoos_8a_2

Via internet heb ik laatst dit mooie naaidoosje weten te bemachtigen. Van de verkoopster hoorde ik dat zij het jaren geleden van een oude Indische man heeft gekregen, maar meer kon ze me er niet over vertellen.

Naaidoos_8b

Als je het naaidoosje “uitvouwt” toont het zijn mooie schatten.
Hier links zie je een doosje met “50 gram prima koperen spelden” (Ik vind de oude beschrijvingen altijd zo mooi), een stoppaddestoel in 2 delen en een oud meetlint.

Naaidoos_8c

In dit doosje zitten een paar vreemde dikke naalden en 2 kleine mapjes met naalden. Op de linker staat “For Her Majesty & The Royal Family”, die kan ik natuurlijk nooit gebruiken!

Naaidoos_8d

Hier zie je een doosje wat een beetje verstopt zat onder allemaal andere mooie dingen, maar wat zeker gezien mag worden. Er zitten 2 linten met geweven merkletters (wasch-, licht- en zonecht) in, met de initialen V.K., dus ik ga er nu maar vanuit dat de eigenaresse van dit naaidoosje V.K. was …

Naaidoos_8e

Verder ontzettend veel kaartjes met (druk)knoopjes en ook nog 4 doosjes met veiligheidsspelden groot en klein. En die zijn dan zelfs weer apart. Er zit aan de achterkant een soort kraal en geen “ringetje”, waardoor de stof er niet tussen kan schieten. De eerste keer dat ik zoiets zie.

Naaidoos_8f_2

Dit mooie “uittrek”klosje wilde ik ook nog even van dichtbij laten zien. Het 3cm doorsnee en 2cm hoog, heb je het ooit zo schattig gezien!

In het onderste laatje waar jammer genoeg het handvatje van ontbreekt, nog een aantal kaartjes stopwol.
Ik ben de koning te rijk … hé, wil dat nu zeggen dat ik toch de bovenstaande naalden mag gebruiken

Naaidoos_8g

8 Responses to "Naaidoosje met erg mooie inhoud"

 • Simone schreef:

  Janet, wat is dat toch allemaal weer prachtig!!!

  ******************************************

  Ja mooi hé! Het was voor mij ook een erg leuke verrassing wat er allemaal uit dit kleine doosje kwam.

 • anita schreef:

  Wat een mooi doosje. Een topper in je verzameling.
  Die vreemde dikke naald (metalen) is volgens mij om mee te weven.

  ******************************************

  Ja zeker weten een topper in mijn verzameling! Je zou best eens gelijk kunnen hebben over de dikke naald.

 • Corrie schreef:

  Oh Janet, ik smelt, ik smelt, wat een plaatje en wat een schatten erin! Dit hoort weer echt in jouw mooie verzameling thuis en wanneer ga je eens een expositie houden zodat ik er heel dichtbij kan komen? ;- ))

  ******************************************

  Ik ben er zelf ook helemaal verrukt van. Ik kan natuurlijk ook een museum met oude rotzooi openen, is dat wat?

 • Corrie schreef:

  Ahem, ik ben alweer naar boven gescrolld, ik blijf kijken en smullen, zóóó mooit allemaal.

 • jacqueline neeft schreef:

  wat mooooiiiii!! geweldig!

  ******************************************

  Ja mooi hé, ik ben er ook heel erg blij mee!

 • Marianne K schreef:

  Wauw, wat een prachtig doosje met “parelmoer”?
  De kaartjes stopwol komen me ook heel bekend voor.’t Doosje een beetje wrijven met een wollen doek maakt het nog mooier.En dan op een goed zichtbaar plekje zetten. Geniet ervan!

  ******************************************

  Nee geen parelmoer, het is gewoon beschilderd. Maar daarom niet minder mooi!

 • katrien schreef:

  nog zo’n pronkstuk.Heel mooi hoor.

  ******************************************

  Een pronkstuk is het zeker!

 • Cynthia schreef:

  Hallo Janet,
  Wat mooi inderdaad!!
  Heb jijzelf ook zoiets dergelijks te koop wellicht???
  Mijn dochter wordt 17 januari 8 jaar en wil dolgraag een naaidoosje hebben, nu ben ik dus op zoek…Inmiddels heb ik wel al mooie naaldenkaartjes gescoord, maar verder ben ik helaas nog niet, misschien heeft u iets/tips???
  Bij voorbaat dank voor uw reactie!

  ******************************************

  Ik verkoop eigenlijk nooit iets van mijn verzameling, ben overal even blij mee. Je kunt het eens proberen in kringloopwinkels, op rommelmarkten of via internet. Dat is waar ik het meeste vind. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.