Mijn eerste haakwerkje vanaf patroon

Haken eerste patroon 1a

Hier zie je mijn eerste haakwerkje wat ik vanaf een patroon heb gemaakt, voor mij een hele nieuwe ervaring. Bij de eerste toer heb ik nog even stiekem in de beschrijving gekeken, maar daarna heb ik alleen het patroon gebruikt.
Toen ik voor het eerst het patroon zag, sloeg er een lichte paniek toe, maar begin je dan met alleen te kijken naar de toer waar je mee bezig bent, dan valt het allemaal heel erg mee.
Ook voor het eerst noppen gehaakt, deze zijn van 5 dubbele stokjes. Geen idee of ik ze goed heb gedaan, maar ze lijken op noppen en dat is toch het belangrijkste
Ik vond meteen het patroon erg mooi en ben ook erg tevreden met hoe het geworden is.

Het patroon komt uit het boek “HAKEN Technieken-Patronen-Projecten” van Jaroslava Dovcova, wat ik bij de Action kocht voor een paar euro. Ik heb het gehaakt met mooi wit katoen garen “Phil Coton 3” van Phildar. De 50 grams bolletjes kocht ik bij Euroland voor € 2,- per stuk. Mocht je liever in kleur haken, de bolletjes zijn in allerlei kleuren te krijgen.
Haken eerste patroon 1b

comments: 4 »
december 12, 2012 under Boeken, Haken, Handwerken

4 Responses to "Mijn eerste haakwerkje vanaf patroon"

 • Margriet schreef:

  Hallo Janet,
  Mooi haakwerkje. Wat wordt het uiteindelijk ?
  Kijk uit, haken is verslavend ! voor je het weet kom je niet meer aan borduren toe !
  Groet Margriet

  • Nenne schreef:

   Hallo Margriet,
   Dankjewel! Ik denk dat ik er zo nu en dan eens eentje ga haken en er dan op den duur misschien een mooie plaid van kan maken …. Ik ben bang dat de verslaving al heeft toegeslagen! Maar wel weer een erg leuke verslaving erbij!
   Groetjes Janet

 • theda schreef:

  Heb het nog nooit gedaan van een patroontekening haken maar jij zegt dat dat dus wel meevalt. Je bent dan niet meer afhankelijk van de taal waarin het patroon verschenen is.
  En wat een verhaal van die parkeergarage!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.