Kerstsferen

Kerst_2009_1

Het is weer kerst in huize Nenne en dit jaar zit de kerststemming er helemaal in! Heerlijk die gezelligheid in huis en dan de geur van de geweldig mooie kerstboom die we dit jaar hebben kunnen bemachtigen …. mmmmmm.
Dus hier even wat fotootjes van hoe ons huis er nu uitziet.

Kerst_2009_1b

Voor de kerstboom van dit jaar ben ik op zoek gegaan naar ballen en lampjes van een aantal jaartjes geleden. Ik wilde eigenlijk proberen een zelfde boom te maken als wij vroeger thuis hadden. Dus met grote kaarslampjes, deukballen, vogeltjes, Kerstmannetjes, klokjes, enz. En dat is aardig gelukt, het is een mooie rustige boom geworden, die me wel heel erg aan vroeger doet denken.

Kerst_2009_1c

Hier boven zie je een collage van “Corners of my home”.
Om de buffetkast in de keuken heb ik weer een mooi versierde guirlande gehangen. Daar onder zie je een klein handdoekenrekje wat naast de kast hangt en nu ook helemaal vol staat en hangt met kerstfrutseltjes, waaronder mooie boeken van Dickens, prentjes van Anton Pieck en oude kerstboom kaarsen houdertjes. In het midden een wit kersthoekje in de hal. Rechts boven twee rondhangende kerstmannetjes en daar weer onder mijn verzameling speldenblikjes met versierde takken.

Kerst_2009_1a

Dan nog 2 andere prentjes van Anton Pieck, mooie oude kerstboeken met echt hele oude kerstballetjes. Nog een keer het handdoekrekje en de kerstboom kaarsenhoudertjes maar nu van dichtbij. Een mooi oud kerstblik wat ik afgelopen weekend op een kerstmarkt kocht, met daarnaast mijn lieve,Tilda, winter stelletje (heb je vragen over het patroon, mail me dan even).

Zo, tot zover even een kijkje in mijn kersthuis. Maar ik moet toch ook nog even deze foto laten zien. Het is een klein rood beestje wat helemaal duizelig werd van al dat geflits aan zijn hoofd. Het is voorbij Kerel, je kunt weer kijken!Kereltje_kerst_2009

comments: 7 »
december 16, 2009 under Dieren, Huis en Tuin, Kereltje, Poezen

7 Responses to "Kerstsferen"

 • Conny schreef:

  Wat gezellig allemaal, alvast fijne feestdagen gewenst!

 • Bedankt voor het gezellig kijkje!
  (poes is geweldig)

 • elza schreef:

  Prachtig allemaal wat ziet het er gezellig en sfeervol uit.
  En wat een pop van een kat, de onze liggen alleen maar op de verwarming en willen niet in de sneeuw.

 • marion schreef:

  Waar kan je het patroon kopen?
  De kat is al net zo slim als ons konijn (fransehangoor)
  soms denk ik dat het een belg is,ook hij loopt buiten in de sneeuw en kuipt net als de kat onder tafel of laat zich lekker nat sneeuwen.
  alvast bedankt
  Groetjes marion

 • Theda schreef:

  O, o, ik heb weer eens te vroeg wat weggedaan naar de kringloop en wel die oude kaarsenhoudertjes. Ik had heel veilige, die hadden een knijpertje waar het kaarsje instond en die ging dicht als de kaars bijna op was en daardoor doofde het lontje. Maar ja, bij een verhuizing naar kleiner moet je drastisch zijn en later zijn er altijd dingen waarvan ik nu zeg, dat ik het had moeten bewaren, alleen waar??? Ach ik heb er een schat van een man voor in de plaats:-))

 • Annemiek Mulderij schreef:

  Hoi Janet, dat ziet er echt heel gezellig uit. Omdat we 5 katten hebben is de boom al weer een tijdje uit huis verdwenen, helaas, maar er blijven nog genoeg (Kerst)spulletjes over waar je tegenaan kan tikken of aan knagen of gewoon omgooien……

  Ik wens je hele fijne feestdagen toe en al het goede voor 2010 en…..bedankt dat ik de winnaar van je patroontjes ben geworden !!!

 • Jantine Urban schreef:

  Schitterende foto’s, dank je wel voor het gezellige inkijkje in je huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.