Hoera 5 jaar!

5 jaar

Gister was het 5 jaar geleden dat ik mijn laatste Shub (aanval van MS) heb gehad! En daar ben ik ERRRRUG blij om!

Een tijdje gelezen las ik op internet dat er uit een jarenlang onderzoek, met een groot aantal MS patiƫnten met dezelfde vorm van MS als ik heb RR (Relapsing-Remitting) is gebleken, dat de mensen die in de eerste 5 jaar 1 xc3xa1 2 shubs kregen, maar daar ook weer goed uitkwamen, een grotere kans hadden dat de MS zo rustig bleef. Dit is voor mij dus erg positief en ik hou me daar wel een beetje aan vast.

5 jaar geleden lag ik om deze tijd in het ziekenhuis, met een verlamd rechterbeen, waar allemaal onderzoeken werden gedaan om uit te vinden wat er aan de hand was. Na 5 dagen aan een infuus met medicijnen kon ik lopend weer naar huis!
In augustus van dat jaar kreeg ik de vervelende uitslag, het was MS. Ik ben 2 maanden later begonnen met medicijnen om de MS te remmen (jammer genoeg nog steeds geen medicijn waarvan het over gaat) en ben nu, 5 jaar later, erg blij met het verloop van de ziekte tot nu toe. De vermoeidheid die er standaard bij hoort, is erg vervelend en gooit je leven wel overhoop. Maar dat is een kwestie van anders gaan leven en heel erg wennen.

Nu is het tijd voor een feestje!

Ik heb nog 1 stukje gebak over dus wie het eerst komt, …..
Gebak

comments: 10 »
juni 18, 2007 under Gezondheid

10 Responses to "Hoera 5 jaar!"

 • lynda schreef:

  gefeliciteerd, ik feest graag met je mee.Ik hoop nog vele jaren voorje zo.

 • Francisca R. schreef:

  helaas…..het laatste stukje gebak is op…MAAR!!!!!
  Wat een geweldige reden om een stukje taart te eten! Hardstikke fijn voor je dat het zo goed gaat met je gezondheid!
  Ik heb zoveel bewondering voor je, dat je je leven zo’n positieve draai hebt gegeven (ik neem aan dat het ontwerpen en je web-winkel van na de diagnose zijn…) en ons blij maakt met je schattige borduurpatronen!SUPER!!
  Enne…..het is eigenlijk maar goed voor mij dat er geen gebak meer is….ik heb gisteren al een stuk gemberboterkoek gegeten………
  Ook nog bedankt voor je Nieuwsbrief!!

 • evelyne schreef:

  …..ik feest heel graag met je mee …ik drink in gedachten een gezellig kopje koffie met je …smul van de heerlijke taart en ik hoop samen met jou dat er nog veel mooie jaren komen allen met een heel mooi gouden randje!

 • anneke schreef:

  wat een goede berichten over zo’n nare ziekte: het lijkt me dat dat wat meer hoop geeft voor de toekomst.

  groet,
  Anneke

 • JOEHOE!!!!!!!!! Geweldig nieuws!!!

 • Joke schreef:

  Fijn om te horen! Ik vind het ook geweldig hoe je er mee omgaat. Neem dat stukje taart maar lekker zelf.

 • Mirjam5787 schreef:

  Van harte gefeliciteerd! Inderdaad reden om gebak te halen. Op naar de 10 jaar!

  Groetjes,
  Mirjam

 • Janet Rozenberg schreef:

  Hartstikke bedankt voor alle lieve reacties, erg leuk om te lezen. Ik ga nu zeker op voor de 10 jaar en met zoveel positieve woorden moet dat zeker lukken!
  Bedankt!

  Groetjes Janet

 • Dees schreef:

  Wat fijn!!!!!! oh echt geweldig nieuws!dikke knuffel Dees

 • Corrie schreef:

  Pfoeh Janet, daar lees ik zomaar dat je MS hebt en gelukig ook dat je nu al vijf jaar geen aanval hebt gehad en dat is natuurlijk heel erg fijn. Geweldig dat je zo’n fijne zaak hebt en van je hobby je werk kunt maken. Je schapen zijn echt enig en van de quilt- en borduurdag heb ik kort geleden al eens iets gelezen. Dat lijkt me erg leuk om naar toe te gaan. Ik schrijf het straks in mijn agenda. Leuk om je spullen dan life te zien. Nou, ik ben nog steeds eventjes onder de indruk hoor en leef met je mee. Ik hoop echt en wens je toe dat die positieve prognose bewaarheid zal worden. Groetjes van Corrie

  ******************************************

  Dankjewel dat je zo met me mee leeft, dat doet goed. Volgende week komt er een positief stukje over MS, op mijn weblog, wat ik deze week in de krant las en waar ik wel een beetje hoop door heb gekregen op misschien toch nog een goede afloop!

  Groetjes Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.