Deurkrukken

Deurkrukken

Wij wonen in een jaren 30 huis, in een heel mooi stukje Sneek, aan de Zwette.
Het hele huis is nog aardig in de oude stijl, behalve de deurkrukken, en dat stoorde me al een hele tijd. Op de bovenverdieping hebben we nog wel de originele krukken, ze zijn metaal met een zwart bakelieten handvat en ik vind ze erg mooi.
Nu kun je ze tegenwoordig ook weer nieuw kopen, maar dat vind ik dan toch weer niet zo mooi. Dus ik was al tijden op zoek op alle veilingsites, kringloopwinkels en rommelmarkten. Moeilijk te vinden en als je dan iets vond, werd het weer voor je neus weggekaapt.
Maar vorige week eindelijk, op marktplaats, stonden er 8 setjes! Ik ben dus druk aan het bieden geslagen en …… ik heb ze! Een aantal moeten even schoongemaakt worden maar dat doe ik met liefde.

comments: 5 »
augustus 14, 2007 under Huis en Tuin

5 Responses to "Deurkrukken"

 • Corrie schreef:

  Wow, die zijn echt heel mooi zeg en wat een bog dat je die met 8 sets op de kop kon tikken, leuk hoor! Ga je straks een “Corners of my home” doen?

  ******************************************

  Ja, ik ben er ook erg blij mee, lang om gezocht en om dan ook nog 8 setjes te vinden, dat is zeker een bo(g)f!
  Voordat ik een “Corners of my home” ga doen moeten is de corners of my home nog een beetje opgeknapt worden. We zijn nog druk bezig!

 • Corrie schreef:

  Bof, natuurlijk!

 • Joke schreef:

  Ja, dat maakt zo’n huis helemaal af! Ons huis is ook uit de 30er jaren en nog helemaal in stijl.Vorig jaar hebben we deurkrukken gekregen van iemand die zijn huis ging slopen. dat was echt geluk hebben.

  ******************************************

  Je moet een beetje geluk hebben bij het zoeken naar de passende dingen en een heleboel geduld!

 • Marijke Kamsma schreef:

  Hallo Corrie,

  Erg mooi! Deze zoek ik als aanvulling in mijn 1934 huis. De meeste deuren zijn nog origineel voorzien van deze klink. En erg lastig een identieke klink te vinden. Zijn er sets overcompleet?!

  Groeten Marijke

 • Nennedesign schreef:

  Zoals je in het verhaaltje kunt lezen zijn ze niet te koop, maar heb ik ze zelf met veel moeite gevonden voor ons jaren 30 huis.
  Succes met je verdere zoektocht.

  Groetjes Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.