Ariadnes

Ariadne_1979_1

Laatst op een rommelmarkt deze 5 mappen met Ariadnes gekocht. Het zijn de jaren ’79 t/m ’83. In die jaren stond er heel veel breien in de Ariadne, maar toch ook nog wel andere dingen. Ik heb in de map van ’79 de bladen van november en december even bekeken om te zien wat er in dat jaar zoal aan kersthandwerken in stond.
Ariadne_1979_2_1

Wat ik wel erg leuk vind, zijn deze frivolit√© versieringen voor de kerstboom. Ik heb een frivolit√© setje, dus ik zou eens een poging kunnen wagen …

Ariadne_1979_3

Dit deed me een beetje denken aan kleine stichery patroontjes, ook wel schattig. Er werden alleen wat meer vlakken opgevuld met verschillende soorten steken.

In de Ariadne van november vond ik nog deze mooie kerstmerklap uit Denemarken. Het valt mij bij oudere borduurpatronen altijd op dat er heel weinig tot helemaal geen stiksteekjes worden gebruikt. Wel een stuk minder werk natuurlijk!
Ik keek net even op de weblog van Liezbeth en zag daar het geborduurde resultaat van onderstaand patroon, ook toevallig!

Ariadne_1979_4

8 Responses to "Ariadnes"

 • Grappig, zet ik net een reactie bij het vorige blogje, heb je al een nieuwe!

  Leuke vondst op de rommelmarkt! Ik zie ze wel eens aangeboden op marktplaats.

  Volgens mij heeft mn schoonmoeder ze allemaal bewaard, dus ik kan altijd daar even gaan neuzen.

  ******************************************

  Jazeker erg leuk om zo nu en dan eens door te bladeren. Handig dat je schoonmoeder ze bewaard heeft, weet jij waar je moet zijn!

 • Liezbeth schreef:

  Hopenlijk hebben jullie in het hoge noorden ook fijne kerstdagen doorgebracht en een heel goede jaarwisseling toegewenst. We zien elkaar weer bij de Handwerkbeurs in Zwolle, gezellig. Wat leuk dat je die Ariadne gevonden hebt, weet ik gelijk weer waaruit ik het patroon heb, want dat wist ik niet meer en al mijn Ariadnes heb ik ooit achtergelaten bij het verpleeghuis waar ik werkte.

 • Mary schreef:

  leuk !! ik heb ook pas de jaargangen ’79 en ’80 gekocht in de tweedehandswinkel en ook al een beetje doorgesnuffeld. Ben jij in de ’77 of de ’78 ook de moderne “leesplank” tegengekomen? Ik heb hem in ’78 geborduurd en weggeven en ik heb er geen foto van, zou hem nog wel eens een keer willen “zien”

  ******************************************

  Ik ben er jammer genoeg nog niet aan toe gekomen om te bladeren, maar kom ik de “leesplank” tegen dan laat ik het je even weten.

 • Petra schreef:

  Dat is nog eens een leuke vondst zeg!!! En wat veel leuke dingen staan erin!

 • Joke schreef:

  Ach ja, die Ariadnes waren altijd zo mooi. Ik heb er ook nog heel wat liggen maar helaas ook heel wat weggedaan…
  Ik wil je ook vast een heel goed nieuwjaar wensen!

  ******************************************

  Jij ook een heel fijn 2008!

 • lillylauma schreef:

  Ik wens je een prachtig 2008! Wie weet is dit het jaar dat je altijd zult blijven herinneren als het jaar dat je verslaafd raakte aan frivolité
  Die kerststerren zijn niet echt moeilijk, misschien een leuk voornemen voor volgend jaar

  groetjes,
  Lillylauma

  ******************************************

  O jee weer een verslaving erbij ….

 • Mary schreef:

  dankjewel Janet, zou leuk zijn als je hem tegenkomt !!

 • mama lieveheersbeestje schreef:

  Hallo Mary!
  Wat heb je een leuk blog, ik heb het net ontdekt (via-via-via..)
  Hier kan ik nog weer wat inspiratie opdoen, want je maakt heel mooie dingen! De japanse doosjes vindt ik erg schattig, ook leuk als kado doosje. Ik heb ook iets met oude ariadnes, vroeger borduurde ik er nogal eens uit maar ik heb er geen een meer helaas. Maar ik hou de kringloopwinkel goed in de gaten hoor!

  Groetjes van mama lieveheersbeestje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.