A Gardener’s Journal 7

A Gardener's Journal 8

Je gaat het niet geloven maar ook de quilt A Gardener’s Journal is af! Begonnen in februari 2008 en af in januari 2011… Absoluut niet zo geworden als ie moet zijn, maar het is dan ook mijn eerste quilt met daarin alle fouten die je als beginner maar kunt maken en nog een paar andere dingen die mis kunnen gaan.

A Gardener's Journal 8a

Toen we de quilt even aan de muur wilden hangen hebben we vreselijk gelachen … hij is niet recht te krijgen. En dat zegt niks over onze muren!
Hij wil ook absoluut niet plat tegen de muur hangen, want hij is doordat alles niet recht loopt, een beetje bobbelig. Dit is dus niet een quilt om aan de muur te hangen, maar om gewoon lekker op de bank te leggen, dan ziet ie er een stuk beter uit.

Er ruste ook niet helemaal een zegen op deze quilt. Zoals ik hier al schreef, heeft ie een tijdje opgevouwen op de vensterbank gelegen en 1 van de stofjes kon niet zo goed tegen zon. Zodoende zat er op de buitenste rand aan de zijkanten een lichte streep.

Toen ik vorige week de quilt van de muur in mijn kamer haalde, (mijn vriend had per ongeluk een gat geslagen in de muur tussen de badkamer en mijn kamer ….) bleek dat het gedeelte van de muur waar in de badkamer de douchekraan hing, vochtig was geweest. Precies op deze plek hing de quilt vlak tegen de muur, omdat ik er een klein kastje tegen aan had gezet.
Hieronder zie je het resultaat na het wassen, een stuk van de buitenste rand was gewoon gaar! Daarom heb ik maar besloten om de rand eraf te halen en wat er over was als afwerkrandje te gebruiken. En elk nadeel heb z’n voordeel, want je ziet nu de verkleuring ook niet meer.

Hij verdient absoluut geen schoonheidsprijs, maar hij heeft er wel voor gezorgd dat de kerstquilt al veel mooier is geworden, de meeste fouten had ik in “A Gardener’s Journal” al gemaakt!

A Gardener's Journal 8b

3 Responses to "A Gardener’s Journal 7"

 • Lida schreef:

  Heerlijk toch die fouten die maken hem juist zo bijzonder! Ik vind mijn eerste nog steeds heel bijzonder en dat ondanks foute stoffen, foute tussenvulling en totaal verkeerde manier van doorpitten, dat maakt hem dus juist zo dierbaar! Dus herstellen en waarderen, dat verdient hij zeker! Groetjes
  Lida

 • Elza schreef:

  Hoe is het mogelijk alweer eentje af.
  En van al je fouten leer je weer.
  Knap stukje werk.

 • myriam schreef:

  tja zo zijn we allemaal begonnen,als ik rerug denk aan mijn eerste quilt.ik weet van de leer momenten maar een ander ziet ze niet. wil je toch nog de quilt ophangen en een beetje rechter; onder ook een tunnel/mouw maken en een lat erdoor. en een quilt moet altijd nog wat uithangen. groetjes myriam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.