Weekje Frankrijk

Vakantie_frankrijk_2009_1_2
Afgelopen week hebben we heerlijk genoten van een weekje Frankrijk. We waren neergestreken in het Noordoosten in een dorpje met de naam Bassigney. Het huisje wat we huurden was van Nederlandse mensen, Dries en Els, die het een paar jaar geleden kochten en samen helemaal opgeknapt hebben. We werden heel gastvrij ontvangen en voelden ons meteen helemaal thuis en dat is de hele week zo gebleven.
Op de foto zie je rechts ons paleisje. Het raam benden is de keuken, recht daarboven de woonkamer met daarachter de badkamer en een slaapkamer. Boven de poort was onze slaapkamer, is het geen plaatje! Het huisje was lekker ruim, van alle gemakken voorzien en heel gezellig ingericht. Hier is de link naar l`All├ęgresse, zodat je als je wilt nog meer informatie kunt lezen en foto’s van ’t huisje en de omgeving kunt bekijken, of natuurlijk meteen een weekje, midweekje of lang weekend kunt bespreken!
Ik laat hier natuurlijk ook nog even wat foto’s zien, je kunt ze aanklikken om te vergroten.
Vakantie_frankrijk_2009_1dVakantie_frankrijk_2009_1e_2
Wij houden ervan om over de kleine witte weggetjes (op de kaart zo aangegeven) te rijden, zo kom je vaak de mooiste dingen tegen. En zo beland je dan weer in een dorpje waar je ineens dit mooie tafereeltje ziet. De kleine paarse bloemetjes groeiden uit een hele oude muur.
Vakantie_frankrijk_2009_1bVakantie_frankrijk_2009_1c_2
Vakantie_frankrijk_2009_1a

Zondag zijn we nog naar een rommelmarkt geweest en het woord zegt het al, het was een echte Rommelmarkt. Het was een hele grote markt met over het algemeen echt alleen maar rommel. Maar erg leuk om rond te lopen.
Vakantie_frankrijk_2009_1f

Natuurlijk zijn we ook nog naar een paar toeristische trekpleisters geweest, zoals de “Chapelle Notre-Dame” in Ronchamp. Het is een heel apart gebouw, uit de verte vond ik het wat lijken op een kabouterhuisje. Binnen in de kapel is ook heel apart, maar daar mocht ik jammer genoeg geen foto’s maken.

Vakantie_frankrijk_2009_1g
Buiten hingen 3 hele grote, heel mooi bewerkte, klokken. Op de foto kun je duidelijk 1 van de kopjes zien die bovenop de klokken zaten.
Vakantie_frankrijk_2009_1h

Het is een stukje klimmen naar de kapel, want hij staat erg hoog, om je een idee te geven hier een foto van het dal, al komt dat op de foto niet helemaal over.
Zaterdag zijn we naar Diets-Heur in Belgi├ź gereden, met het idee om zondag nog even over de antiekmarkt in Tongeren te gaan. We sliepen weer een nachtje hier en zijn ’s ochtends, in de regen, toch nog even lekker wezen struinen. Zelfs nog een paar leuke speldenblikjes gevonden, die komen in een volgend logje. Nu eerst maar eens bijkomen van de vakantie, want het is voor mij toch altijd wel weer erg vermoeiend.

comments: 9 »
mei 19, 2009 under Eropuit, Vakantie

9 Responses to "Weekje Frankrijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.