Blikjes uit België

Speldenblikjes_tongeren_09_1
Hier, zoals belooft, nog de speldenblikjes die ik in Tongeren op de antiekmarkt heb gekocht. Het is met het zoeken naar blikjes vaak goed opletten en door dozen met rommeltjes rommelen, en dan kun je soms geluk hebben. Zoals deze keer wel heel erg het geval was, ik vond er 8!
Speldenblikjes_tongeren_09_1aDit vind ik de mooiste, het is van het merk(?) “Au Tournoi” en het komt oorspronkelijk ook uit België. Op het deksel staat een kasteel met daarvoor een riddertoernooi. Speldenblikjes_tongeren_09_1c Van hetzelfde merk en ook met hetzelfde zoete roze kleurtje is dit blikje rechts, ook een schatje.
Het groene blikje is merkloos en komt uit Duitsland en ook het Pikbien blikje met Franse tekst is “Fabriqué en Allemagne”. Ik had mijn twijfels over het Aida blikje, ik was bang dat ik deze al in mijn verzameling had. Maar bij thuiskomst bleek deze toch weer net iets anders is, kijk maar even naar dit logje.
Het grote zachtgroene ronde blikje is van het merk “La Voici” en komt net als het rode blikje van het merk “Ruby” ook uit België.
Speldenblikjes_tongeren_09_1b

En dan hebben we nog dit mooie blikje van “D.F. Tayler & Co” uit Engeland, weer eens wat anders dan België
Zoals je kunt zien is mijn verzameling blikjes ineens een stuk groter geworden en moet er nu ernstig geschoven en geprutst worden om alles op mijn blikjesrekje te krijgen, maar dat gaat zeker lukken!

Fijne Hemelvaartsdag en alvast een goed weekend.

7 Responses to "Blikjes uit België"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.