Verjaardagscadeautje

Kaart Anna

Op mijn verjaardag in oktober, kreeg ik van mijn buuvvriendin Anna een mooi bosje hortensia’s en daar hing deze lieve kaart aan. Door allerlei omstandigheden was het er nog steeds niet van gekomen om dit cadeautje in ontvangst te nemen, tot afgelopen zaterdag. ’s Ochtends om half 10 werd ik in de auto verwelkomt met een mooie ballon en “lang zal ze leven” op de radio. Ik voelde me weer helemaal jarig!
We gingen op weg naar Groningen en belandden in Eelde bij een grote rommelmarkt. Heerlijk lopen sneupen tussen alle mooie en minder mooie spulletjes. Zo nu en dan even een pauze met een bakje cappuccino en als lunch nog een heerlijke puntzak patat.

Cadeautje Anna

Alsof dit op zich al niet een cadeautje was, mocht ik ook nog eens iets uitzoeken. Dat zijn deze 2 mooie naaisetjes geworden. De rode is van Peek en Kloppenburg en daarvan ontbreekt de inhoud. Van het andere merk kan ik helemaal niks maken. Ik heb al van alles wat er een beetje op leek gegoogeld, maar er kwam niks uit. Misschien ziet een van jullie het.
Hierbij zit nog wel de garen houder met daarin ruimte voor naalden en spelden. Mooi zijn ze hé.

Zelf kocht ik nog een boekje uit de serie “Ons Schemeruurtje”. Een tijd geleden kocht ik al een ander deeltje bij een kringloopwinkel, nu dus een deeltje erbij van deze serie en het begin van een nieuwe verzameling, ben ik bang …

Het grote voordeel van verlate verjaardagscadeautjes is dat je je zo ongeveer tussen 2 verjaardagen ineens weer even jarig voelt.
Dankjewel lieve Anna voor de gezellige dag en de mooie cadeautjes!

Boek Ons schemeruurtje 1

6 Responses to "Verjaardagscadeautje"

 • Carine schreef:

  Mooie geschenkjes voor je verjaardag. Gelukkige Verjaardag! Carine

 • Ik geloof, dat ik ook snel maar eens moet gaan kijken op de rommelmarkt in Eelde. Wat een leuke dingen heb je gekocht!
  En wat een leuk idee om zo’n verjaardagskadootje te geven….
  Irene

 • theda schreef:

  Het laatste woord is Passau volgens mij, het is Duits vooroorlogs schrift, (niet het alleroudste) maar dit schrift is ontwikkeld in de jaren 20 (ongeveer). Wat wij een f zouden noemen is een s. Ik heb nog zulk schrift in een receptenschrift van mijn moeder. Het eerste woord kan ik niet goed zien op de foto.
  Ik zou een leraar Duits inschakelen, die zou dit schrift moeten kunnen lezen. Misschien is het een souvenir uit Passau geweest.
  Succes!!

 • Janet, als je de oplossing voor Zwolle nog niet hebt, neem hem dan mee daar naar toe? Jan en ik hebben gisteravond er nog op gepuzzeld. In het bovenste woord zou wel eens een SZ kunnen staan. De z van mijn moeder loopt ook naar beneden door. De eerste letter kunnen we niet genoeg zien.
  Zou er Maszarbeit kunnen staan??? ( maatwerk)
  Het is maar gok, hoor! Het kokertje kan wel van voor de 1e wereldoorlog zijn, mijn moeder schreef al een gewone s maar in 2010 waren we in de Eifel in een museum en daar waren die verschillende Duitse manieren/ontwikkeling van het schrijven te zien, vandaar dat ik weet dat de f een s is.

 • Riet schreef:

  Janet wat een ontzettend leuke verrassing.
  Wees maar zuinig op zo’n lieve buurvrouw.

 • theda schreef:

  Voor diegenen die meelezen, ik heb van Janet meer foto’s gehad en manlief en ik komen op Stadtsparkasse Passau.
  Heb een mail met foto’s gestuurd naar een Sparkasse in Passau maar (nog)geen antwoord.

  Het is vast een kadootje van de bank geweest ergens aan het begin van de 20e eeuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.