Vaccineren of niet?

Boek_vaccineren_of_niet
Door mijn ziekte ben ik meer bezig met mijn gezondheid. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten, veel biologisch en slik de vitamientjes ed. die ik denk nodig te hebben. Daarbij heb ik in de afgelopen jaren ook geleerd om zelf na te denken over wat goed voor me is en niet. En dus niet klakkeloos aannemen wat de artsen zeggen of wat je in de media hoort, maar zelf gaan kijken en onderzoeken.

En nu wordt je in de media doodgegooid met verhalen over de Mexicaanse griep en dat we vooral maar heel erg op moeten passen en ons zeker moeten laten inenten. Er is zelfs al sprake van een mogelijke verplichte vaccinatie. En dan gaan bij mij de nekharen omhoog en gaan er alarmbellen rinkelen. Niet zozeer omdat ik bang ben voor de Mexicaanse griep, maar meer omdat hier een heleboel geld in omgaat en er in mijn ogen dan vreemde spelletjes worden gespeeld.

Gelukkig is er veel informatie te vinden over deze griep, maar zeker ook over de farmaceutische bedrijven die een hele belangrijke rol (gaan) spelen. Wat je hier boven ziet is een boekje van Marcel Messing die o.a. ook “Worden wij wakker” heeft geschreven, zeker ook een aanrader. Het hele boekje “Vaccineren of niet?” is hier te lezen.

Ik wil mijn weblog gezellig houden met niet teveel zware kost, maar ik vind het ook heel belangrijk om met dit soort dingen goed beslagen ten ijs te komen en alle kanten van een verhaal te weten voor je een beslissing neemt. Daarom wilde ik dit toch even met jullie delen zodat je, met alle kanten van het verhaal belicht, kunt beslissen wat goed voor jou is. En daar is iedereen, gelukkig nog steeds, vrij in.

comments: 4 »
september 17, 2009 under Gezondheid

4 Responses to "Vaccineren of niet?"

 • Da’s zeker zware kost en na ’t lezen vraag ik me af van wie/wat we het meeste angst moeten hebben. Van de griep of van diegenen die er aan verdienen?

 • Ineke schreef:

  Hoi Janet,
  Fijn dat je deze info doorgeeft – zal het zeker gaan lezen. Heb een moeder met een nierziekte, dus alle info is welkom.
  En als er ergens veel geld mee te verdienen is…..
  Groetjes
  Ineke

 • Doenja schreef:

  Hallo Janet
  Je hebt groot gelijk. Ik ben echt niet naief maar elke keer weer verbaast het me waar mensen toe in staat zijn voor geld, helaas!
  Groetjes, Doenja

 • Jeannette schreef:

  Het is sowieso verstandig ALLE kanten van een zaak OBJECTIEF te bekijken…., en niet achter MENINGEN aan te hollen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.