Sloten

Sloten_1

In een kringloopwinkel vond mijn vriend een tijdje geleden het boekje “Op stap in eigen land”, met als onderwerpen Friesland, Groningen, Drente en Overijssel.
Sloten_1a

Afgelopen zondag zijn we er eens mee op stap gegaan en wel naar Sloten, de kleinste van de Friese elf steden. Het is ’s zomers erg geliefd bij watersporters

Sloten_1b_2

door het vele water in de omgeving, maar nu was het nog lekker rustig en konden we even fijn genieten van de mooie stadswandeling die in het boek stond. We hebben, ondanks de slechte weersvoorspellingen, zelfs nog heerlijk koffie gedronken op een terras en op een paar druppels na, geen regen gezien.
Sloten_1c

Na de koffie hebben we een kijkje genomen in het “Museum Stedhûs Sleat” waar een permanente tentoonstelling van toverlantaarns is, “De Laterna Magica”.
Je ziet er de hele collectie van Peter Bonnet.

Sloten_1f
Hij verzamelde in tientallen jaren deze hele collectie van toverlantaarns en wat er mee te maken heeft, uit de periode 1700 tot ongeveer 1930.
Erg indrukwekkend en betoverend, vooral de plaatjes met de oude afbeeldingen.
Sloten_1d Sloten_1e
Als je een keer in Friesland bent is het zeker de moeite waard om te gaan kijken.

Sloten_1h

Op de weg terug naar de auto liepen we nog even langs het water. Dit meerkoetje had het erg druk met lekkers zoeken in het gras, maar toen ik foto’s begon te maken, ging hij/zij er eens even mooi voor staan.

Er kwam ook net een skûtsje terug van het Slotermeer die ging afmeren in het haventje. Aan de lucht kun je precies zien wat voor het weer het de hele dag was, over het algemeen heel mooi met zo nu en dan een donker wolkje.

Sloten_1g

comments: 3 »
april 16, 2008 under Eropuit, Wandelen

3 Responses to "Sloten"

 • Corrie schreef:

  Wat een leuk idee om met zo’n kaart op stap te gaan en dat museum lijkt me helemaal geweldig! Ik weet nog hoe indrukwekkend ik de avondjes bij mijn oma vond als ze haar toverlantaarn tevoorschijn haalde en die prachtige plaatjes op een aan de gordijnen gespannen beddelaken vertoonde!
  Maar staat Noord-Holland er niet in??? ;- )

  ******************************************

  Ja voor € 1,- heb je een erg leuk boek, we hebben het geld er nu al weer uit
  Goh , ik wou dat ik het mee gemaakt had, dat we bij mijn oma naar plaatjes van een toverlantaarn keken. Wat een mooie herinnering lijkt me dat …
  Nee, Noord-Holland staat niet in dit deel, maar mocht ik het ooit tegen komen in de kringloop, dan neem ik het voor je mee!

 • Joke schreef:

  Wat een heerlijke dag zullen jullie gehad hebben!

  ******************************************

  Ja zeker heerlijk, en het weer zat ook erg mee!

 • MarianneD schreef:

  Wat een gezellige dag,zo’n boek is goud waard!!

  ******************************************

  Ja en waar vind je nog goud voor € 1,-!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.