Slakketaxi

Ik ben absoluut geen slakken fan en dat heeft veel te maken met mijn liefde voor Hostas. Ook dit jaar waren er weer een paar tot de nerf toe opgevreten door die kleine bekjes …. Maar van dit slakje en zijn torrenvriendjes heb ik erg veel plezier gehad.
Laatst knipte ik een aantal bloemen van de hortensias in mijn tuin, er zitten vaak spinnetjes of andere beestjes in dus ik besloot ze nog even uit te schudden boven de gootsteen. Er kwam echt de wereld aan beestjes en andere dingetjes uitvallen. Zo ook een klein slakje en een aantal torretjes, erg luie torretjes bleek later. Het slakje zette koers naar de opstaande rand van de gootsteen, hij wilde natuurlijk z.s.m. weg. Zo ook de torretjes, maar ja wat doe je als je lui bent …. dan neem je een taxi!

Het geeft helemaal niks dat de taxi wiebelt en schommelt, je hoeft zelf lekker geen pootje uit te steken. Zo ging het traag verder, bij de steile want op hielden de torretjes zich goed vast, ze liepen zelfs wat heen en weer over het slakkenhuisje. Tot ze uiteindelijk met z’n drieën boven kwamen. Daarna ben ik maar taxi gaan spelen en heb ze met z’n drieën buiten gezet.
Nog nooit zoveel lol met een slak en 2 torretjes gehad!
(Je kunt de foto’s vergroten door erop te klikken)

comments: 1 »
oktober 26, 2011 under Dieren, Huis en Tuin

One Response to "Slakketaxi"

  • Annalies schreef:

    ik ben ook een hosta liefhebber en heb gewoonlijk niet veel bewondering voor die beesten.
    Maar een slak die zich leent voor taxi vervoer is toch wel reuzeleuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.