Rustigjes

Het is hier wat rustigjes de laatste tijd, op mijn weblog bedoel ik dan, want hier in huis is het allesbehalve rustig. Het huis krioelt van het jonge leven, zakjes zaad en boeken. Het is n.l. de bedoeling dat we binnenkort een volkstuintje krijgen, dus de voorbereidingen zijn in volle gang.
We hebben allebei geen idee waar we aan beginnen, maar we hebben er wel heel veel lol in en ik denk dat dat al het halve werk is. Al een hele tijd lopen we met het idee rond, alleen was het wat moeilijk om het in onze eigen tuin te doen. Dat had 3 nadelen, kleine tuin, kleigrond (dus erg zwaar werk) en niet heel veel zon.

Toen zijn we maar eens op het nabijgelegen volkstuinencomplex gaan kijken waar een kennis van ons al een tuintje heeft. We werden daar heel hartelijk ontvangen en keken vol bewondering naar de tuintjes, de hokjes, de opkomende groentetjes, de lachende gezichten en de scharrelende kippetjes. Dus we waren om!
Ik hoop dat we deze week of volgende week krijgen te horen of het plekje, dat we graag willen hebben, vrij komt. Ondertussen komt hier de sla, komkommers en tomaten op in hun kweekbakjes. Ook de doperwten en slabonen steken hun kopjes op. En de in kisten gezaaide broccoli, bloemkool en spruiten staan ook al met de kopjes in de zon. Alles wel nog lekker binnen en alleen als het echt lekker weer is mogen ze er even uit.

Dus er gaat wat tijd in de nieuwe hobby/studie zitten en wat minder in handwerken. Maar het is natuurlijk de bedoeling dat als straks het zware werk gedaan is, ik met een handwerkje op mijn tuintje kan zitten te genieten van mijn mooie volle kroppen sla en mijn perfect witte bloemkolen ….. je blijft dromen hè …..

Fijn weekend!

comments: 1 »
mei 4, 2012 under Huis en Tuin, Moestuin

One Response to "Rustigjes"

  • PetraM schreef:

    Dat is zo leuk een volkstuin, heerlijke die groenten uit eigen tuin en het zien groeien ervan is ook al zo leuk. Jullie hebben in ieder geval al heel veel voorpret.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.