Ouwe trouwe bank

Bank oud

Door familieomstandigheden ontbreekt het me de laatste tijd aan zin (moet ik tot mijn schaamte toegeven) om berichtjes te schrijven. Sorry dat ik jullie zo verwaarloos …
Vandaag dan toch weer een berichtje en wel over mijn oude bank.
Ik heb altijd wel moeite om dingen weg te doen en nu moet het toch weer gebeuren. Mijn ouwe trouwe bankje, dat al heel veel met me meegemaakt heeft, moet nu gaan.
Volgens mij heb ik hem, samen met zijn grotere broer, begin ’99 gekocht. Bij mijn scheiding vergezelde hij me naar mijn nieuwe huisje en later ging hij weer mee om samen te gaan wonen met mijn lieve vriend.
Dat is nu ongeveer 8 jaar geleden en sindsdien wonen we met bij elkaar gezochte meubeltjes. Al jaren willen we graag wat anders, iets wat een beetje beter bij elkaar past, maar het bankje zit zo heerlijk en zag er ook nog steeds aardig goed uit. Maar de laatste jaren werd het toch wel wat minder en begon de zitting te slijten, het zat nog wel steeds heerlijk.
Nu is het dan eindelijk zover en heeft een nieuwe bank (en bijpassende stoel) zijn plaatsje ingenomen. Het gaat me aan het hart dat mijn ouwe trouwe vriend nu zijn laatste weg gaat, naar de stort. Jammer genoeg komt aan alles eens een eind en na bijna 12 jaar zeg ik: Vaarwel lieve bank en van harte dankjewel voor je steun en trouwe dienst … dag ….

Bank nieuw

En dan hier de nieuwe bank. Welkom thuis nieuwe bank!
Hij zit prima, natuurlijk nog niet zo lekker als het oudje, maar hij moet gewoon nog even ingezeten worden. Zoals je ziet heeft ook Kereltje zijn eigen plekje op de nieuwe bank, hij zit (voor de kijkers) rechts en ik links. Gelukkig hebben we nog zo’n 2de bank voor mijn vriend zodat hij ook een plaatsje heeft. Het is een goede plaatsvervanger voor de oude en ik hoop dat we hier net zo lang plezier van kunnen hebben.
En een tijdje geleden kochten we ook nog een nieuw (2de hands, maar voor ons nieuw) kacheltje voor in de eetkeuken. Het is daar altijd een stuk frisser dan in de woonkamer en het is nu heerlijk koffiedrinken met de behaaglijke warmte van het kacheltje. Het lijkt op een houtkacheltje maar hij brandt op gas, dus lekker makkelijk.

Tot zover weer even het kijkje in ons huis. Ik hoop op sneeuw voor de komende dagen, dan vind je mij met een beker warme chocolademelk met slagroom, heerlijk warm in de keuken!

Kacheltje

comments: 5 »
december 15, 2010 under Huis en Tuin

5 Responses to "Ouwe trouwe bank"

 • Lida schreef:

  Wat een gezellig kacheltje! Helaas hebben wij daar geen plaats voor, maar ik zou best een haard willen hebben, maar ja waar laten we dan de kasten en waar laten we dan de spullen, hier hebben we ook twee huishoudens bij elkaar gepropt en het kostte heel veel moeite om afscheid te nemen van mijn bankjes, maar nu is alles van ons en dat geeft ook rust en harmonie! Geniet dus maar van je prachtige bank! Groetjes
  Lida

 • theda schreef:

  Ja, het is altijd moeilijk om afscheid van spulletjes te nemen, maar het wel eens en bij het ouder worden ook wel eens vaker. Heel goed is dan inderdaad om er een foto van te maken. Die tip kreeg ik eens van mijn oudste dochter. Mooie bank en leg jij ook altijd alles waar je mee bezig bent naast je neer op de bank? MIjn bankje ( tweezits) ligt altijd helemaal vol, mijn man kan er niet naast zitten, ha,ha!

 • Gert schreef:

  Het is wel een mooie bank en kacheltje die jullie gekocht hebben. Veel plezier ermee.

 • Leuke nieuwe bank hebben jullie! En zo’n kacheltje lijkt me ook wel wat.

 • Handysandy schreef:

  Hoi Jeanet, de kachel herken ik uit duizenden… een Jotul 3. Wij hadden zo’n fijne (hout)kachel in ons vorige huis! Daar zul je veel plezier van hebben. Nu hebben we een Hergom, ook heel fijn, zeker met dit winterse weer! Groetjes, Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.