Nog een heel mooi cadeau!

Naaidoos_boek_1

Tussen alle leuke reacties op het stukje in de Libelle Balance zat ook een mailtje van Janny. Ze vertelde over een naaidoos die ze ooit gekregen had van een tante. De naaidoos had de vorm van een boek en onderin zat een speeldoosje. Nadat ze me een paar foto’s had gemaild kon ik me er een voorstelling van maken, aangezien ik nog nooit zoiets gezien had.

Naaidoos_boek_1b

Vrijdag werd de naaidoos bezorgt en hij is nog mooier dan op de foto! De buitenkant is bekleed met een soort leer en het beslag is van koper.

Naaidoos_boek_1a

De randen aan de binnenkant van de “omslag” en de voorkant zijn versierd met gouden letters en randjes. En volgens mij staat er op de omslag “Musical Companion” of iets in die richting.

In het onderste gedeelte zit een speeldoosje wat ook nog werkt, het sleuteltje zit er zelfs nog bij! Hier kun je een stukje horen Naaidoosje 2. Je hoort hem steunen en kreunen, want hij heeft het er wel wat moeilijk mee naar al die jaren.

Naaidoos_boek_1d

Er zitten nog wat oude naairommeltjes in waaronder deze oude knoopjes. En wat ik ook wel heel erg schattig vind, zijn de hele kleine houten garenklosjes, de grootste is ongeveer 2 cm.

Natuurlijk op internet gaan zoeken, maar tot nu toe niks kunnen vinden. Janny vertelde nog dat er een mogelijkheid is dat de doos uit Indonesiƫ komt, omdat 2 zussen van haar tante daar hebben gewoond. Mocht er iemand meer weten over deze mooie naaidoos dan hoor ik het graag.

En Janny, nogmaals heel erg bedankt dat je me dit moois aanbood, ik ben er heel erg blij mee!

Naaidoos_boek_1c

6 Responses to "Nog een heel mooi cadeau!"

 • Carla Meysembourg schreef:

  Nou Janet, jij bent zeker verwend met dat mooie “boek”. Dit is zeker prachtig en kan me indenken dat je er heel trots op bent. Zorg er maar goed voor en veel plezier ermee. groetjes Carla uit luxemburg

  *****************************************

  Dankjewel Carla, ik ga er zeker van genieten!

 • Corrie schreef:

  Wat een prachtig stuk voor je verzameling Janet. Ik moet je nog iets vertellen. Vorige week ging ik een middagje borduren bij mijn handwerkvriendin en ze liet me een artikel zien van iemand die prachtige antieke handwerkartikelen verzameld, ze vond het zó mooi en ik kreeg het tijdschrift mee, maar ze had wel het artikel eruit gescheurd om te bewaren, logisch! Maar je snapt wat ik uitriep: “hééé dat is de verzameling van mijn Janet!!!” Ze stond helemaal verbluft te kijken, zo leuk!
  Ik heb al je nieuwe aanwinsten bewonderd Janet en je ziet het, als je zulke mooie dingen waardeert vertrouwd men je graag iets moois toe. Heel veel plezier ermee.

  ******************************************

  Hé wat grappig, zo kom je JOUW Janet nog eens ergens tegen! Jammer dat je nu het artikel mist, maar het blad op zich is ook zeker de moeite waard.
  En ik ben erg blij met de nieuwste aanwinsten en erg blij dat mensen me dit moois toevertrouwen ….

 • Maya schreef:

  Wat een pracht van een naaidoos! en dan ook nog met inhoud, je boft echt!

  ******************************************

  Ik bof zeker, zo’n mooi cadeau krijg je niet iedere dag!

 • mien b schreef:

  Janet wat een SUPER – aanvulling van je verzameling.
  Lief klinkt zo’n speeldoos-melodietje.

  ******************************************

  Ondanks het gekraak is het een heel lief liedje

 • katrien schreef:

  Oh en nog een prachtig geschenk ook,je verzameling blijft maar groeien.

  ******************************************

  Ik word ook erg blij van al die mooie dingen om me heen. En als het dan ook nog cadeautjes zijn ….

 • Henderica schreef:

  Wow dat is echt een mooi “naaiboek” Geniet er maar van.

  ******************************************

  Het staat op een speciaal plekje zodat ik er iedere dag van kan genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.