Nieuwe oude blikjes

Blikjes_vd_bijenkorf_1

Vier nieuwe blikjes en weer verschillend van degenen die ik al heb.

Blikjes_vd_bijenkorf_1aIk dacht even dat ik dit blikje (links) van de Bijenkorf al had, zie dit logje, maar er is toch wel degelijk een verschil ….. waar is Rotterdam???  Blikjes_vd_bijenkorf_1b
Ook op dit blikje (rechts) is nog geen Rotterdam te bekennen, dus ik neem aan dat deze blikjes ouder zijn en dat de winkel in Rotterdam er toen nog niet was.
Blikjes_vd_bijenkorf_1c

Ook dit blikje van V&D kwam me bekend voor, maar bleek toch ook weer anders te zijn dan deze. Hij ziet er net even anders uit en de deksel is te verdraaien zodat er een gaatje ontstaat waar je de spelden uit kunt pakken. En de spelden zitten er zelfs nog in!

Blikjes_vd_bijenkorf_1d

En deze lijkt weer op deze alleen is het kleurtje weer anders. Geweldig al die verschillende blikjes, ik vind het één van de mooiste verzamelingen binnen mijn verzameling en als het zo doorgaat kan ik alleen voor de blikjes wel een aparte kast gaan bouwen!

comments: 5 »

5 Responses to "Nieuwe oude blikjes"

 • Ines schreef:

  Wat heb je weer een mooie blikjes gescoord.

  Groetjes
  Ines

 • theda schreef:

  Leuk om al die kleine verschillen te zien. Het herinnert mij aan het suikerzakjes verzamelen,(die verzameling heb ik nog altijd ). Mijn dochter heeft het virus ook.

 • Mama Monique schreef:

  Wat een leuk idee om dxc3xad te gaan sparen?! Ziet er gezellig uit, wist eigenlijk niet eens dat die ook bestonden (of bestaan hebben).

  Wil je een fijn weekend toewensen!

 • Janet schreef:

  @Het is een hele leuke verzameling met soms minimale verschillen maar dat maakt het weer extra leuk.

 • marinka schreef:

  Hoi,

  Je vroeg je af waar het merk “hobo” vandaan komt.
  “Hobo” komt van “Homobonus” (= de goede mens). Dit was vroeger een voor zijn tijd vrij grote keten met huishoudelijke waren. Later werd het “hobo”. Nog weer later is het failliet gegaan.

  Ik verzamel ook speldenblikjes, enkel de Nederlands. Mocht je iets dubbel hebben, dan hou ik me aanbevolen. Zelf heb ik ook wel wat dubbel, en een aantal blikjes uit het buitenland.

  Daarnaast heb ik trouwens een zeer grote verzameling houten punnikklosjes

  Groeten,
  Manon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.