NenneDesign sneak preview

Nennedesign_sneak_preview_2_7

Ik ben ook nog bezig met een aantal ontwerpjes. Zoals jullie misschien wel eens opgevallen is :), ben ik gek op oude dingen en dan vooral op handwerkgebied. Maar ook de mode van jaren geleden vind ik fantastisch en ik heb dan ook een kleine verzameling oude bladen met zelfmaakmode. Zo kwam ik op het idee voor deze ontwerpjes. Ik ben begonnen met een mooi zomerjurkje uit 1953 en zo volgen er nog een paar in deze serie. Ik maak ze in bruintinten, maar ik denk dat het ook erg mooi zal zijn in roodtinten, of misschien blauw, ik denk dat ik die kleuren ook op de patronen vermeld, zodat je zelf kunt kiezen voor de kleur die je het meest aanspreekt. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden, het is toch wel iets anders dan mijn vorige ontwerpen. Ik hoor het graag!

23 Responses to "NenneDesign sneak preview"

 • Ineke schreef:

  Ik vind het geweldig leuk, vooral omdat de jurk uit mijn geboortejaar 1953 is.
  Denk je dat het patroon klaar is voor de beurs in Rotterdam?

 • joke aardoom schreef:

  Ik vind het super waar je nu mee bezig bent!Leuk hoor en zeker met die vintage style van nu.

  Groetjes Joke A.

 • astridvanbeers schreef:

  Wat leuk dat jurkje uit 1953. Ik vind de kleurencombinatie ook heel mooi.

 • Letty schreef:

  Ziet er heel erg leuk uit, inderdaad een andere stijl maar heel bijzonder!

 • lut schreef:

  Ik vind dit ook heel leuk! Hou wel van ‘oude’ dingen.

 • Miriam schreef:

  LEUK! (kort, bondig maar waar)

  Groetjes,
  Miriam

 • Margriet schreef:

  Ziet er erg leuk uit, met name ook de randjes erom heen.
  Was toch best een leuke mode in die tijd ! De kleuren zijn ook mooi.

 • Dora schreef:

  Dit vind ik heel erg leuk. Dora

 • theda schreef:

  Het is net de Marion uit die jaren. Die was ook in bruine tinten gedrukt, vorig jaar had ik nog een Marion uit 1963, die was al gedeeltelijk in kleur.(Jammer dat ik hem niet meer voor je heb). Ik zou het zelf niet in bruin borduren maar ik ben geen bruinmens maar een kleurenmens. Oh, en dan de BBjurkjes met die beeldige ruitjes, mijn moeder heeft die ook voor mij genaaid in 1961 dacht ik. Ga je die ook ontwerpen? Ik zie er naar uit>

 • Mirjam schreef:

  Hartstikke leuk!

  Mirjam

 • Corrie schreef:

  Wat een superidee Janet! Ik ben ook dol op de mode uit die tijd, mijn moeder droeg zulke jurken en ik vond het altijd geweldig als ze zoiets aan had in het weekend. Door de week was het allemaal iets eenvoudiger. Ik heb zelf ook nog zoiets gedragen en ik voelde me er zó vrouwelijk in.

 • Janet schreef:

  @Wat een ontzettend leuke reacties allemaal, dank jullie wel! Ik ben nu met een jurkje uit 1954 bezig en misschien komen er nog wel een paar jaren bij.
  INEKE, Bedankt en ik denk wel dat het voor de beurs in Rotterdam klaar zal zijn, ik hoop zelfs voor het quilt en borduurfestival in Enkhuizen van 10 t/m 12 september, waar ik ook met een standje sta.
  THEDA,grappig dat je dat zegt, het jurkje komt ook uit een Marion, dus dat heb je goed gezien! Voor de meer “kleurenmensen” zet ik denk ik op de patronen ook een key met andere kleuren, dan kun je kiezen.
  Nog geen idee wat ik verder ga ontwerpen, ik ben nog druk aan ’t bladeren
  @CORRIE, mijn moeder maakte en droeg ook dit soort kleding. Het is, wat jij ook zegt, heel mooi vrouwelijk.

 • Ines schreef:

  Wat leuk, ik heb dat soort jurkjes gedragen, ook met petticoat, ze zijn heel lang in de mode geweest.

  Groetjes
  Ines

 • Marion schreef:

  Ik heb zelf ook nog van die jurken gedragen.
  Wat leuk Janet dat je ze nu aan het ontwerpen bent.
  Ik zie uit naar de patronen.

  Groetjes van Marion

 • Mxe2x99xa5ry schreef:

  leuk ontwerp !! ga zo door ……..

 • Willy schreef:

  De afbeeldingen uit die tijd vind ik altijd al zo mooi. Heel leuk dat je dat nu omzet in borduurpatronen.
  Ik zou ook voor de bruine kleuren kiezen.

 • Katrien schreef:

  Héél erg mooi hoor.

 • Ilse schreef:

  Oh…die zijn leuk!
  Groetjes van Ilse

 • Astrid schreef:

  Heel erg origineel Janet, ik geloof niet dat ik dit eerder ergens ben tegengekomen. Ik zou inderdaad ook kiezen voor de bruin/beige versie.
  Groetjes, Astrid

 • Hilly schreef:

  zo wat ik hiervan vind????????????
  supercreatief en érg mooi ,wat een geweldig idee zeg en origineel.ik geniet hiervan>>>>>>>k blijf t volgen , veel plezier ermee!!

 • Mama Monique schreef:

  Ik ben eigenlijk helemaal geen kruisstikster, maar moet eerlijk bekennen dat ik dit toch echt wel een heel erg lieverdje vind. Ben erg benieuwd naar je andere “oude” creaties.

 • Janet schreef:

  @ Wat een geweldig leuke reacties allemaal, nu ga ik zeker door met het ontwerpen van nog een paar van die mooie jurken! Bedankt!

 • Joke schreef:

  Ik vind ze ontzettend leuk Janet! Ook al is het inderdaad iets anders dan je normaal hebt, het is wel helemaal jij! Ook nog bedankt voor je lieve woordjes bij mij. Groeten, Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.