Naaimandje andere oma

Naaimandje_oma
Ik heb al veel verteld over mijn oma die ook veel handwerkte maar nog niks over mijn oma die eigenlijk helemaal niet handwerkte.
Maar nu kreeg ik van mijn moeder dit naaimandje wat dus van haar moeder is geweest en zodoende toch even iets over mijn oma die helemaal niet handwerkte, of eigenlijk over haar naaimandje en de inhoud daarvan.
Naaimandje_oma_2

Het is een mandje van zacht plastic, met daarin de nodige dingetjes om bijvoorbeeld een knoop aan te naaien of een sok te stoppen. Vooral het speldenkussen tonnetje kan ik me nog goed herinneren.
Ik denk dat het mijn oma aan tijd ontbrak (ze had een groot gezin) om echt voor haar plezier te handwerken, maar ze heeft het toch een keer geprobeerd. Er zit nl ook een zakje in met een voorbedrukt borduurtje, waar ze mee begonnen is. Dus ze heeft toch een keer een poging gewaagd.
Naaimandje_oma_3

2 Responses to "Naaimandje andere oma"

 • Joke schreef:

  Ach wat leuk om dat te hebben. Misschien maak jij het nog wel een keer af.

 • anneke schreef:

  wat een bekende spullen! mijn moeder had precies zo’n mandje: voor haar krulspelden… eindeloos heb ik met die schuifjes voorop zitten spelen.
  ook het speldenkussen hadden we: het zal wel een bepaalde tijd populair zijn geweest.

  groetjes,
  Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.