Naaidoosje met klem

Naaidoos_7

En ja hoor, weer een naaidoosje. Alleen deze keer wel een bijzondere. Hij is ongeveer 7cm x 9cm x 13cm en aan de onderkant zit een soort aandraaibare klem waarmee je hem aan bijv. de tafel vast kunt zetten. Op de bovenkant zit een speldenkussen.

Het naaidoosje is eigenlijk een naailaatje en ik denk dat het gebruikt is om de, op dat moment benodigde, naaispulletjes makkelijk bij de hand te hebben.
Als iemand verder nog informatie heeft dan hoor ik het graag!

Naaidoos_7_1

3 Responses to "Naaidoosje met klem"

 • lian schreef:

  Ik vind déze wel héél apart…!
  Leuke dagen in Enkhuizen,
  met groet,
  Lian

 • Harm schreef:

  Hoi Janet,
  Dit is hoogstwaarschijnlijk een laatje van een trapnaaimachine. die zag je vroeger wel eens met een speldekussen er op. Ik denk dat ze die klem er later onder gezet hebben.
  groetjes ook van mamma.

 • baeten sylvia schreef:

  goedendag ik ben een verzamelaar van houtennaaidoosen en zoek mensen die mij kunnen helpen om de geschiedenis er van te zoeken. die van u is bezonder maar waarschijnlijk niet orchieneel zo gemaakt gr

  ******************************************

  Hallo Sylvia,
  Bedankt voor je berichtje. Ik was er ook al achter gekomen dat het hoogstwaarschijnlijk een laatje van een naaimachine is geweest, maar het blijft een leuk ding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.