Moois uit Oostenrijk

Blikjes + kistje Oostenrijk 1

Eigenlijk bij toeval kwam ik terecht op een Oostenrijkse site met antiek. Terwijl ik alle kleine fotootjes bekeek, zag ik ineens iets heel bekends … vooral door de overbekende kleur zag ik het ineens … een blikje van Koh-I-Noor! En ook nog een hele aparte!

Blikje Koh-i-noor Egel

Hij had niet, net zoals alle blikjes die ik tot nu toe tegen was gekomen en in mijn verzameling heb, het vrouwtje met de drukknoop op de deksel staan, maar een egeltje met een veiligheidspeld in zijn bekje. Ik denk dat deze ouder is dan de andere lichter blauwe blikjes. Je ziet het verschil op de foto rechts in het midden. Met deze vondst was ik al erg blij en de prijs viel me ook nog heel erg mee.

Natuurlijk nog even verder gekeken want nu kwam de sneuper in me naar boven. Mijn oog viel op een blikje met een hert op het deksel, meestal is dat dan iets van Prym. Zo ook deze keer, al staat het nergens op het blikje.

Blikje Prym klein

Wat ik pas zag toen ik het pakje uitpakte was, hoe ienie-mini het blikje was, rechts boven zie je het naast een paperclip. Ongelooflijk hoeveel tekst je nog kwijt kunt op zo’n klein blikje. Het deed me denken aan een ander blik wat ik een tijd geleden al eens kocht, ook van Prym en wat ik hier meteen ook maar even laat zien.

Blikje Prym groot

Een ontzettend mooi en apart blik en zoals je ziet een stuk groter dan mijn nieuwe aanwinstje. Het verschil in inhoud is dan ook dat in het grote blik 500 gram spelden nr. 103 zit en in het kleine blikje 20 gram spelden nr. 6.

Wat verder bladerend op de site zag ik nog een kistje. Zoals je weet heb ik daar ook een ernstig zwak voor en toen het een kistje voor veiligheidsspelden bleek te zijn, was het cirkeltje weer rond en mocht het in het winkelmandje! Het merk ken ik niet en Google maakte me ook niks wijzer, maar dat maakt het kistje niet minder mooi. Ik denk dat ik het ook echt maar ga gebruiken voor mijn veiligheidsspelden.

Kistje veiligheidsspelden H.A.G.

3 Responses to "Moois uit Oostenrijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.