Ideetje en kiezen

Hier zie je nog een ideetje voor 1 van de kleintjes uit het vorige logje, het Koffie/Thee vrouwtje. Ik heb de boven en onderkant van het patroontje weggelaten, zodat het vierkant werd en er nog een randje omheen gemaakt van stiksteekjes. Het Theekistje is van Xenos en heeft een venstertje in de deksel. Ik heb het borduurwerkje opgespannen op een stukje karton ter grote van het venstertje, met een stukje fiberfill ertussen zodat het een beetje gaat bollen. Om het borduurwerkje nog een mooi ricrac kantje en klaar is je theedoos. De kleur van het borduurlinnen Nepal past heel mooi bij de kleuren van het kistje.

Terwijl ik dit schrijf is de linkerkant van mijn mond nog helemaal verdoofd, er is zonet een noodkroon geplaatst en een amalgaam vulling verwijderd. Vorige week heb ik al 3 andere amalgaam vullingen laten verwijderen en nu ben ik helemaal amalgaam vrij, en blij!
Ik hing er al heel lang tegenaan om dit te laten doen, maar aangezien ik absoluut geen held ben als het op de tandarts aankomt, stelde ik het steeds maar uit.
Amalgaam wordt vaak in verband gebracht met MS en andere auto-immuunziekten, misschien kan het het veroorzaken (daar zijn de meningen over verdeeld), maar zeker kan het bijdragen aan de klachten van de ziekten.
Ik had regelmatig zenuwpijn in mijn mond en aan de rechterkant kon ik totaal geen koud en warm verdragen, dus alleen links kauwen, heel lastig en pijnlijk. Toen vorige week de verdoving uit ging werken merkte ik meteen dat mijn kiezen veel minder gevoelig waren. En nu kan ik gewoon alles ook weer rechts kauwen, helemaal geweldig! Over 2 weken komt de officiƫle kroon en dan ben ik weer voor even van de tandarts verlost, hoop ik.

Al met al vind ik het een feestje om van de oud-ijzer met kwik vullingen af te zijn en ik hoop dat het mijn gezondheid op den duur ten goede komt, so far so good!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.