Hoe warm het was en hoe …..droog!

Markt_rijs_08_1

Gister was de zomermarkt in Rijs. En hoewel de voorspelling erg slecht waren en we met zeiltjes, paraplus, extra afvalzakken, angst en beven van huis vertrokken, is het de hele dag droog gebleven! Maar wel vreselijk benauwd en laat dat nu net het weer zijn waar ik, met m’n MS, het meeste last van heb. Maar het was gezellig en ik heb het overleefd, al is het nu wel een kwestie van ernstig bijkomen en dat terwijl de luchtvochtigheid nog steeds 92% is …. Genoeg geklaagd! Het was een hele leuke en gezellige markt en er kwamen zelfs nog wat bekende gezichten voorbij!

Markt_rijs_08_1a

Natuurlijk ben ik, toen we klaar waren met opbouwen, even de markt over gelopen om te kijken of er nog wat leuke spulletjes waren. En natuurlijk waren ze er!

Markt_rijs_08_1b

Ik vond een mooie knijperbak bij onze buurman en een schattig theebakje en hele mooie onderzetters bij een ander kraampje. Maar het mooiste vond ik nog wel het hele oude Gxc3xbctermann kastje. Het stond in een kraampje tussen allemaal mooie oude dingetjes maar mijn kastjes-oog zag het meteen.
Garenkastje_7a

Het kastje is niet zo groot 32 cm hoog en 35 cm breed en diep en ontzettend smerig. Maar wat smerig is kan schoon en dat gaat binnenkort gebeuren als het weer iets koeler is.

Garenkastje_7b

Het onderste handgreepje ontbreekt, dus weer een zoektocht erbij. De vakverdeling is in elk laatje anders en volgens mij is het ook altijd zo geweest. Het is echt een schatje.

Kreativblogger_2

Dus erg blij met de mooie dingetjes die ik op de markt heb gevonden. (bruggetje) Waar ik ook erg blij mee ben is de Kreative Blogger award die ik kreeg van Simone! Dankjewel, ik vind het een hele eer!

Hier de regels van de award (maar het is geen moeten hoor!)

* Put the logo on your blog
* Add a link to the person who awarded you.
* Nominate at least 5 other blogs
* Add links to those blogs on yours
* Leave a message for your nominees on their blogs

Hier de vijf blogs die ik graag een Kreativ Blogger award wil geven, omdat ze me inspireren, blij maken, verbaast doen staan, ontroeren …..

Lieve Corrie, Marja, Anja, Fleur en Wilma bedankt voor jullie fijne weblogs!

9 Responses to "Hoe warm het was en hoe …..droog!"

 • Wilma schreef:

  Oh wat lief!!! Dankjewel!!!
  Ik zal hem morgen doorgeven…. Ik kan er heel wat bedenken…..

  Oh meisje, ik weet een beetje wat je doormaakt!! Doe het maar lekker rustig aan en probeer bij te tanken. Ik heb geen MS maar spierreuma en inderdaad dit is zoooo slecht voor je….. Rustig aan en proberen bij te tanken!! Heel belangrijk maar ook wel moeilijk hé??!!
  Wij willen ook te veel!!!
  ;o)

  ******************************************

  Heel graag gedaan, ik geniet altijd erg van he weblog en wordt er ook altijd wel een beetje hebberig van ….
  Dit weer is funest voor veel (chronisch) zieken, het slurpt de energie uit je lichaam. Maar wij weten wat ons te doen staat …. rustig aan en niet teveel hooi op de vork! We weten het wel ….. maar doen we het ook? Herkenbaar hoor!
  Jij ook rustig aan hé!

 • Anja.M schreef:

  Wat leuk dat ik een Award van je krijg, bedankt Janet*xc3x9c*

  ******************************************

  Graag gedaan, je hebt een heerlijke weblog!

 • José schreef:

  Wat heb jij toch geluk met deze kastjes.Je bent een bofferd. Altijd kom jij deze dingen tegen je hebt er een neus voor. Veel plezier van deze ook weer.

  ******************************************

  Ik heb er een neus en een oog voor, maar als ik er zo eens over nadenk zijn geloof ik al mijn zintuigen er op afgesteld. Maar als je dan toch een afwijking moet hebben ….

 • els schreef:

  Jij hebt jezelf weer lekker verwend met al die leuke dingen.
  Speciaal dat kastje, dat zie ik nu nooit zoiets!!!

  Groetjes Els.

  ******************************************

  Ik kwam ook erg blij van de markt thuis, warm maar erg blij!

 • josephine schreef:

  Tja, zo kom je via die creative blogger award ook nog eens op andere weblogs terecht, en ik vind die van jou erg leuk!!! Ben potverdorie wel jaloers op de kastje…..

  ******************************************

  Ja leuk is dat, ik ga binnenkort ook even een kijkje op jou weblog nemen, ben benieuwd!

 • josephine schreef:

  DAT kastje, bedoel ik natuurlijk!!

  ******************************************

  Ja, van zo’n kastje wordt je sprakeloos hé

 • lut schreef:

  Wat een mooie aankopen. Ik heb ook 2 garenkastjes. Leuk hé.

  ******************************************

  Ik heb ze gezien, die zijn ook erg mooi, vooral de oude bruine …. erg mooi! Geniet er maar lekker van!

 • Corrie schreef:

  Oooh Janet wat zie ik allemaal voor moois, allereerst je stand die er weer heel professioneel uitziet en had je die mooie doek er altijd al voor hangen? Is me de vorige keren nooit opgevallen omdat het zwart zag van de mensen :- )
  Dan je aankopen, alweer helemaal gewédlig en het Gxc3xbcthermannkastje spant natuurlijk volledig de kroon, met die mooie Franse tekst erop, wat een schattig ding is het met al die verschillende vakjes. Maar ook de kniperbak en het hteedoosje zijn schattig en wat een mooie tegels liggen er voor. En dan … een cadeau voor mij *xc3x9c* oh wat lief weer! Wat leuk! Heel erg dankjewel Janet, ik baal ervan dat ik hem zo laat pas zie, ben net als jij helemaal uitgeteld met die hitte, ik weet hoe erg die ingrijpt met die chronische ziekten van ons. Maar we houden ons dan maar kalm en doen de dingen die we kunnen, leuke dingen :- )) Lekker handwerken op de meest koele plek of beter gezegd de minst benauwde. Ik weet nogsteeds niet hoe ik die mooie award in de rechter- of linkerbalk kan plaatsen maar ik zet hem straks wel meteen in mijn logje. Ik hoop dat toch eens te ontdekken hoe dat moet, ik heb al van meerdere mensen uitleg gekregen en het lukt me gewoonweg niet, ik voel me echt een sufferd. Maar héél veel dank ervoor en voor je lieve woorden erbij Janet!

  ******************************************

  Het was weer een heel ander standje dan wat ik gewend was, dus weer even prutsen. Normaal hangt er altijd een blauw doek over de tafel en aan de voorkant daarvan 1 van deze vlaggen. Nu was dat doek niet zo handig en heb ik 2 vlaggen gebruikt om er toch wat NenneDesign aan mee te geven.
  Ik ben ook erg blij met de buit en dan vooral met het kastje natuurlijk.
  En dan het o zo verdiende cadeautje voor jou en je fijne weblog, de award is helemaal op z’n plaats. Ook ik zit steeds weer te prutsen om iets in de zijbalk te krijgen, maar het is weer gelukt!
  Wat is het vies weer hé, ik probeer de rotzooi van de markt weer wat op te ruimen en ondertussen nog mail te beantwoorden, mijn website en weblog bij te werken en de was te doen. Wat denk je, wil ik misschien wat teveel?
  Sterkte en zuinig met je energie!

 • Ohhhhhh Janet, wat is dat weer leuk. Dat kastje was er echt voor jou, wat een super vondst.
  Fijn dat het de gehele dag droog bleef, want dat is toch “spannend” iedere keer weer met zo’n “buitengebeuren”.

  En wat een lieve verrassing breng je mij met deze award. Nogmaals; dank je wel.

  ******************************************

  Lieve Fleur, heel graag gedaan, je hebt hem dubbel en dwars verdient!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.