Fûgelfrij

Cadeau Fugelfrij 1

Een paar keer per maand rijden we richting Bolsward om de lekkerste biologische scharreleitjes van de wereld te gaan halen. We gaan dan naar de boerderij van Sita en Yke, Fûgelfrij, in Hichtum en dat is altijd een feestje op zich. Je voelt je daar zo vreselijk welkom en we worden altijd met een vriendelijk woord en een grote glimlach verwelkomt. Door alle verhalen die we dan hebben, kom je er achter dat je ook wel veel gemeen hebt en hetzelfde in het leven staat en dan is het een klein beetje thuis komen bij alle kippetjes.

Cadeau Fugelfrij 1a

Ik kon het dan ook niet laten om voor lieve Sita een klein borduurwerkje te maken van haar boerderij met de kippetjes. We hebben het oudjaarsdag nog even gebracht en natuurlijk meteen weer eitjes meegenomen.
Haar reactie was zo mooi dat ik er ontroerd van was, sommige mensen raken je gewoon.
Dit jaar gaan er zeker weer veel ritjes richting Hichtum en mocht je in de buurt wonen of in de buurt zijn, dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan deze lieve mensen en hun mooie boerderijwinkeltje met heerlijke dingen.

Cadeau Fugelfrij 1b

comments: 10 »

10 Responses to "Fûgelfrij"

 • Lida schreef:

  Heel leuk borduurwerkje en natuurlijk heeft ze daar liefdevol op gereageerd, want het is duidelijk met liefde gemaakt! Heerlijk hé, die adresjes waar je alles zo vers kunt halen, ik benijd je daarom, hier is het grootste gedeelte van het “platteland” met glas overdekt en dat is voor mij nog steeds wennen! Ik heb nu wel een adresje voor bloemen en bloemkool, maar nog geen kippenboer, zal dus verder moeten zoeken! Fijne dag, groetjes
  Lida

 • PetraM schreef:

  Wat een mooi borduurwerk kan me voorstellen dat ze daar erg blij mee waren. Vind het prachtig.

 • jeanet schreef:

  Wat een bijzonder cadeau! Lijkt me erg leuk als je dat zelf kunt ontwerpen!

 • marijke schreef:

  Wat een prachtig borduurwerkje en wat een bijzonder liefdevol gebaar.
  Heel graag wil ik van je weten welk mooi borduurgaren je hiervoor gebruikt hebt! Ik vind die nuanceringen zo mooi.
  Hartelijke groet van Marijke.

 • Elza schreef:

  Wat lief van je en wat een schatje van een borduurwerkje.
  En heerlijke eitjes natuurlijk.

 • pietsje schreef:

  Wat een prachtig borduurwerkje. Fijn om zo iets te krijgen wat met liefde gemaakt is.

 • Janet schreef:

  Het is garen van The Gentle Art, kleur: Claret. Ik gebruik het ook in mijn patronen “Home” en “Kinderliedjes”, hiervoor verwijs ik je naar http://www.NenneDesign.nl.
  Volgende maand komen er een paar nieuwe patronen uit waarin ik ook weer dit garen heb gebruikt, ben er zelf ook helemaal weg van!

  Groetjes Janet

 • beerta bosch schreef:

  wat een geweldig cadeau! vooral de kipjes vind ik enig, heel simpel en toch een stel eigenwijze kippetjes. hartelijke groeten en ook een heel goed en creatief 2011!
  beerta.

 • gerrie schreef:

  Wat een leuk borduurwerkje. Maak je daar ook een patroontje van? Zou hem ok wel willen maken.

 • Janet schreef:

  Bedankt!
  Ik denk dat ik hier geen patroontje van maak, het is toch een beetje speciaal. Ik heb wel iets wat er veel op lijkt. Op http://www.NenneDesign.nl vind je het patroon “Home” waar een huisje bij zit wat ik gebruikt heb als voorbeeld voor dit patroon.
  Misschien is dat wat.
  Groetjes Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.