Dankjewel …

Thankyou

Als je je 6 jarige “gezond” zijn dag mag vieren, dan is dat al geweldig, maar als je dan ook nog zoveel mooie en lieve reacties krijgt dan is de dag wel heel bijzonder. Wat fijn om te weten dat er zoveel mensen met me meeleven en aan me denken. Bedankt en een hele dikke kus voor jullie allemaal!

Dat ik me de afgelopen tijd zo goed voel, heeft, zoals ik al in het vorige berichtje schreef, heel veel te maken met dat het tussen de oren zo goed zit.
Nadat ik na een paar jaar tegen mijn ziekte aanschoppen, uitgeschopt was (het had toch helemaal geen zin) kreeg ik de rust om na te denken over alles. En vooral over mezelf, ik zat absoluut niet goed in mijn vel en vond steeds wel iets of iemand om daarvan de schuld te geven.

Op een gegeven moment kwam daar verandering in, eigenlijk door het kijken naar The Secret, ook al is dat wel erg Amerikaans en slaat het volgens mij hier en daar de plank helemaal mis, het zette me wel op een andere manier aan het denken.
Sindsdien heb ik veel gelezen, bijvoorbeeld boeken van Rinze Terluin, Louise L. Hay, Wayne Dyer, Paolo Coelho en Echart Tolle. Ik heb zo ontzettend veel geleerd, vooral over mezelf en dat is, volgens mij, zo belangrijk.

Degene die me het meest de ogen heeft geopend is Eckhart Tolle, met zijn boek Een Nieuwe Aarde. Zijn uitleg over het ego, het bewustzijn en leven in het nu, geweldig … Ik zie nu bij mezelf en bij anderen het verschil tussen ego en bewustzijn en dat maakt heel veel duidelijk.
Toen ik in het boek begon, werd het toevallig ook bij Oprah besproken in haar Book Club. Dus op haar site is ook nog heel veel te vinden over dit boek, waaronder lessen en interviews met Eckhart Tolle zelf.

Tot zover het spiritueel half uurtje met Janet!

comments: 4 »
juni 19, 2008 under Boeken, Gezondheid

4 Responses to "Dankjewel …"

 • Gerrie schreef:

  Met het ouder worden komt er steeds meer wijsheid naar je toe .
  En je leert veel dingen anders te waarderen .

  Vroeger was ik een verlegen meisje en stond vaak stilletjes achter het tuinhekje de grote wereld in te staren .
  Wat later is me weleens verweten dat ik veel te vaak nogal eens beren op de weg zag .
  En nu het eigenlijk allemaal niet zo vlot meer gaat stap ik elke ochtend in de nieuwe dag en ontdek gelukkig dat elke dag wel een gouden randje heeft .
  Soms goed zoeken , wanneer het maar een heel dun goudendraadje is , maar vaak hebben dagen ook nog wel eens dikke goudenranden .
  Ik wens jou nog heel veel van die dikke gouden randen toe !

  ******************************************

  Het is echt zo dat wijsheid met de jaren komt hé, het leven wordt eigenlijk alleen maar mooier. Ik ben blij te horen dat jij ook zo heerlijk van het leven kunt genieten en ik wens jou ook nog heel veel mooie en verrassende dagen toe!

 • Corrie schreef:

  Janet, ouder worden vind ik juist om die reden ook zo mooi, de wijsheid en rijkdom van ervaring die ook ik gaandeweg heb opgedaan maken me tot een rijk mens en doordat ik, net als jij, jarenlang veel gelezen heb en het ook toegepast heb kan ik nu zeggen dat ik me rijk voel zelfs in tijden dat mijn lijf niet wil. Ook of misschien wel juist mensen die ernstig ziek zijn (geweest) ervaren vaak de diepte van deze rijkdom. Maar toch is die rijkdom voor iedereen weggelegd, je moet die wel willen zien en er soms volhardend naar blijven zoeken. Wij zijn een paar van die gelukkigen Janet.

  ******************************************

  Ik wordt dit jaar 40 en ik vind het helemaal niet erg! Ben alleen maar blij en dankbaar dat alles zo goed gaat en ik hoop op deze manier heel oud te worden. Mooi dat je zegt dat je je rijk voelt, want zo voel ik het ook. Het is niet iedere dag even makkelijk, maar het gevoel van rijkdom blijft wel altijd en dat maakt het leven zo mooi. Lieve Corrie, ik ben heel blij dat ik dit mooie gevoel met je mag delen. X

 • Marianne D schreef:

  Bedankt voor de tip van Eckhart Tolle,ik heb het boek pas gekocht en ben benieuwd…

  ******************************************

  Ik ben benieuwd of je het net zo indrukwekkend vind als ik, laat je het me tzt weten?

 • Dees schreef:

  Ja hier zouden jij en ik het uren kunnen hebben,eckhart tolle geeft mij ook zo veel inzichten en mooie momenten.Ik heb het ook bij het lezen van Krishnamurti maar dat had ik geloof ik al eens gezegd.Mooi Janet,,heel fijn om te lezen allemaal!xoxo

  ******************************************

  Ik weet wel zeker dat wij hier uren over zouden kunnen kletsen, het is ook een ongelofelijke man. Oprah noemde hem een profeet van deze tijd en daar ben ik het helemaal mee eens.
  Ik ga zeker ook nog een iets lezen van Krishnamurti, want daar heb je het al eens eerder over gehad.
  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.