Crochet Along enzo

Gehaakte Schoppel Granny Plaid 1

Na een tijd met een eigen ontwerpje bezig te zijn geweest, heb ik altijd weer zin om “gewoon” ff lekker te haken.
Bezig zijn met een eigen ontwerpje is ook errug leuk, maar is altijd veel uithalen, opnieuw haken, schrijven en krassen. Dus goed de kop erbij houden.

Op de beurs in Zwolle, afgelopen februari, had ik een mooie bol Schoppel garen (Crazy Zauberball 1153 Wurzelsepp) gekocht waar ik nog steeds niks mee gedaan had.
Ik had ineens zin om lekker de gewone Granny te gaan haken en dit verlopende garen, leent zich daar natuurlijk perfect voor. Elke Granny is anders.

Ik heb blokken gemaakt van 4 Granny´s, die heb ik aan elkaar gehaakt d.m.v. de Join as you go methode met de heerlijk zachte Alpaca wol van Drops in licht grijs (Alpaca mix 0501). Die blokken van 4 haak ik dan weer aan elkaar met een zacht roze Alpaca (Alpaca 3112). Een heerlijk werkje.

Maar…..

Onderwijl dat ik hier lekker mee bezig was viel mijn oog op internet weer op de Crochet Along ….. Ik was het al regelmatig tegen gekomen, maar aangezien ik eerst m’n lieve Wollige Vriendjes af wilde hebben, heb ik er niet écht naar gekeken.

Crochet Along 2014 1a

Maar nu dus wel en ik was om! Het is echt een mooie deken met veel verschillende steken, dus ook, een beetje oneerbiedig gezegd, een mooie “oefenlap”.

Aangezien ik wist hoe heerlijk de Alpaca wol haakt, besloot ik de deken daarmee te gaan haken. (Roze Alpaca 3112, Ecru Alpaca 0100, Grijs Alpaca Mix 0501, Bruin Alpaca Mix 0618)

Crochet Along 2014 1c

Maar ook wilde ik graag een effen dekentje maken, die haak ik met acryl garen (Pingouin “Pingofine” Marengo)

Ik begin altijd eerst de nieuwe toeren te maken met het acryl garen, als ik daar een foutje in maak valt het niet zo op. Dat is dus eigenlijk weer een oefenlapje voor het wollen dekentje

Natuurlijk loop ik wel een beetje achter aangezien de Crochet Along al in januari is gestart, maar ik ben ondertussen al bij week 11, dus het gaat de goede kant op.

Elke week op vrijdag kun je hier of hier de nieuwe toeren downloaden (in het Nederlands) en natuurlijk ook alles wat er tot nu toe geweest is.

Ik ben benieuwd hoeveel van jullie er al aan meedoen, ik geloof dat het aardig populair is en terecht!

Tot slot nog even een bericht van huishoudelijke aard.
Aangezien ik hoop dat met een paar weken mijn nieuwe webwinkel online is, zijn er tot die tijd even geen nieuwe aanbiedingen en freebees meer.
Mijn oude site is moeilijk bij te werken en ik steek nu liever de tijd in de nieuwe om die z.s.m. online te krijgen.

Crochet Along 2014 1b

 

comments: 0 »
juni 16, 2014 under Crochet Along 2014, Haken, Handwerken, Plaids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.