Buit Handwerkbeurs Arnhem

Buit_handwerkbeurs_arnhem_08_1a

Ondanks dat ik een beetje een minder goede week had vorige week, ben ik toch nog even met een vriendin in Arnhem wezen kijken. Ik was wel erg benieuwd naar hoe het zou zijn en of het misschien ook iets voor NenneDesign is en natuurlijk is het altijd leuk om naar een beurs te gaan!
Buit_handwerkbeurs_arnhem_08_1cHierboven zie je al een overzichtje van mijn buit. Ik wilde eigenlijk alleen een nieuwe vingerhoed, zoeken naar een “Easy loop turner” (om tunnels of beentjes en armpjes makkelijker te keren) en misschien even kijken naar wat stofjes voor de Leanne’s House Block of the Month Quilt waarvan ik iedere maand een deel krijg. Maar dat is dus niet helemaal gelukt, zoals  je ziet zijn er nog een paar dingetjes bijgekomen…

Buit_handwerkbeurs_arnhem_08_1iAls eerste zag ik deze quiltringen liggen (bij Handwerkwereld) en aangezien ik nu wat meer quilt, heb je die toch ook wel nodig. Toen kon ik weer niet kiezen tussen de ronde of de ovale, dus dan maar allebei  meegenomen. Altijd weer moeilijk om foto’s te maken met twee wijsneusjes om je heen die wel even zullen bepalen waar alles moet liggen …

Buit_handwerkbeurs_arnhem_08_1g

Van het standje van BudgetBoek in Alkmaar kwam ik dus ook niet zonder gevuld plastic tasje af. Het zouden 2e hands boeken moeten zijn, maar ze zien eruit als nieuw. En absoluut niet duur. Het boek van Debbie Mumm kostte bijvoorbeeld maar € 15,95! In het andere boek staan hele mooie voorbeelden van quilts ed. die zijn gemaakt van vintage stoffen, zoals geborduurde zakdoekjes, tafelkleedjes en andere oude stofjes.

Buit_handwerkbeurs_arnhem_08_1b En daar was “Jookies” met haar mooie stoffen. Aangezien we hier in de buurt niet echt heel veel keus hebben in quiltstoffen heb ik bij Joke wat mooie stoffen gekocht voor de Leanne’s House Block of the Month Quilt. Buit_handwerkbeurs_arnhem_08_1j Dit schattige engeltje kreeg ik van haar cadeau. Hat is een “faith” engeltje van Lisa Liffick Designs. Je kunt dit engeltje en nog meer broertjes en zusjes vinden op Jookies site onder het kopje “Decoraties”. Op het doosje stond deze mooie tekst:
Inside each person there burns an everlasting flame. A flame that signifies the strength of the human spirit. An inner light that never fails to remind us of our true selves. To see the inner light in ourselves is our purpose. To see the inner light in these around us is a miracle.

Toen eerst maar even een hapje gegeten en daarna was de rest van de beurs aan de beurt.

Buit_handwerkbeurs_arnhem_08_1fOns aller Bep was er ook met haar mooie stofjes en patronen, daar kon ik ook weer niet aan voorbij. Bij haar kocht ik nog een boek van Hatched and Patched “A Family Gathering” en nog een klein patroontje voor een naaldenboekje, ook van Hatched and Patched. Sinds ik het boekje “A Gardener’s Journal” van deze ontwerpster kocht, ben ik helemaal verliefd geworden op deze patroontjes, dus dit kon ik niet laten liggen. Nog een paar leuke stofjes en ik had er weer een tasje bij.

Buit_handwerkbeurs_arnhem_08_1eEr was ook nog een kraam met wat goedkopere soorten stof, daar kocht ik nog deze stofjes. Het is geen “echte” quiltstof, dat kun je ook wel voelen, maar voor een klein projectje wel erg leuk.

Buit_handwerkbeurs_arnhem_08_1hIk vond het ook erg leuk dat “Mijn Pakkie An” er met een standje was, want dat is natuurlijk helemaal Mijn pakkie an! Even gezellig staan praten en nog dit leuke speldenblikje van het Belgische merk “Swan” meegenomen.

Buit_handwerkbeurs_arnhem_08_1dAls laatste kwam ik bij “The Log Cabin” een quiltwinkel uit Duitsland. Ook erg mooie dingen en ook daar zag ik weer iets van Hatched and Patched, een klein boekje met de naam “Simple Pleasures – a little book of little stitches”. Een schattig boekje met allemaal kleine stitchery patroontjes.

Heel erg moe maar ook heel erg voldaan, reden we eind van de middag weer richting Sneek.

Het was jammer dat de bezoekersaantallen wat tegen vielen en dat de beurs naar mijn idee wel wat groter had mogen zijn, maar wat er stond was erg leuk en het is de drie uur in de auto zeker waard geweest!

7 Responses to "Buit Handwerkbeurs Arnhem"

 • joseekool schreef:

  wat een geweldige buit! fijn dat je zo genoten hebt.

  ******************************************

  We hebben echt een hele leuke dag gehad en nu zit ik lekker te genieten van mijn buit. Van zo’n beursdag heb je altijd veel langer plezier dan 1 dagje.

 • Anne schreef:

  Wat herkenbaar, voor één dingetje ergens naar toe gaan en met een tas vol prachtigs thuiskomen. En je hebt een goede keus gemaakt zeg, prachtige stofjes, en zo te zien hele leuke boeken. En dat speldendoosje zou ik ook niet hebben laten liggen. Maar natuurlijk is zo’n engeltje cadeau het toppunt van de dag. En met zo’n mooie tekst erbij, die je eventjes heel stil maakt. Heerlijk zo’n dag!

  ******************************************

  En dan te bedenken dat ik zonder vingerhoedje thuis ben gekomen en die had ik nou juist nodig! Maar de andere dingen maken natuurlijk veel goed. En natuurlijk geeft het engeltje de dag een gouden randje.

 • José schreef:

  Janet wat een heerlijke dingen heb je bij elkaar gesprokkeld. Dit is genieten wat een prachtige stoffen bij Joke, en bij Bep leuke Hatched and Patched
  Boek daar hou ik ook van leuke patronen zijn dit.
  Een super dag waar jij 3uur rijden voor over had en niet voor niks!!!!!!! Prachtig !!!!!!! Genieten hier…

  ******************************************

  Fijn dat je ook zo lekker mee kan genieten van mijn aanwinsten en het was zeker de moeite waard, ondanks het vermoeide lijfje.

 • Marga schreef:

  Wat heerlijk heb je het gehad en zo herkenbaar Helaas kon ik dit jaar niet naar de beurs in Arnhem, maar door bij te lezen op de weblogs lijkt het bijna of ik er toch eventjes ben geweest.
  Veel plezier met je buit.

  ******************************************

  Ik ben blij dat ik je ook even kan laten meegenieten van de beurs en de leuke spulletjes. En misschien lukt het volgend jaar!

 • jacqueline neeft schreef:

  wat een prachtige spullen heb je aangeschaft, en heerlijk toch je zo een dag te buiten gaan aan al dat moois, daar kun je weer maanden mee toe. groetjes

  ******************************************

  Ik vind ook altijd dat ik op een beurs me wel even te buiten kan gaan. Hier in het noorden zijn leuke stofjes ed. ver te zoeken, dus op zo’n dag mag ik los!

 • Corrie schreef:

  Ooooh nu zit ik toch echt spijt te hebben, ik had erheen kunnen gaan :- ((
  Ik vond het te ver.
  Wat een enige spullen heb je gekocht! Teveel om te noemen en dat heb jij al gedaan. Ik ga voor een paar boekjes toch even googelen: het Vintage-style-quilts” boek lijkt me enig omdat ik inmiddels al heel wat vintage zakdoekjes heb verzameld en het kleine stitchery-boekje lijkt me ook enig! De rest ook maar ja een mens moet kiezen hé! (^-^)

  ******************************************

  In het vintage boek staan hele leuk ideeën voor het maken van dingen van oude servetten en zelfs stof van jurken ed.
  En het stitchery boekje is denk ik ook echt wel wat voor jou.
  Misschien volgend jaar even een kijkje nemen in Arnhem?

 • Guute schreef:

  Wat een heerlijke dag! en zo doe ik het ook altijd: ik heb maar 1 ding nodig maar als ik naar huis ga, ben ik gepakt als een ezel. ‘k Ben wel verliefd op alle dingen die je gekocht hebt. Helemaal mijn stijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.