Beetje vreemd stofwolkje

Vlinder_1

Ik bedacht gister dat het toch ook weer eens tijd werd om te gaan stoffen, ik zag hier en daar wel een wolkje stof voorbij komen. Toen ik in de bijkeuken de afvalemmer wat opzij zette om er achter te kunnen stofzuigen, zag ik ineens iets vreemds.

Vlinder_1a

Ik moest eerst even goed kijken voor ik zag dat het, behalve een stofwolkje en een dood spinnetje, een vlinder was, of eigenlijk bijna een vlinder. Zijn ene vleugeltje zat nog in de pop, zoals je op de foto hiernaast goed kunt zien (klikken voor vergroting). Het is zo kunstig opgevouwen en het komt er zo zonder kreukeltjes uit, erg indrukwekkend. Ik heb het stoffen even het stoffen gelaten en heb in bewondering een tijdje naar de “geboorte” van dit mooie vlindertje zitten kijken. Nog nooit van mijn leven zoiets in het echt gezien, wel op tv natuurlijk, maar dit is nog veel mooier.
Het heeft een hele tijd geduurd en toen ik later nog eens ging kijken, was het vlindertje gevlogen. Mooi hé …..
Vlinder_1b

comments: 13 »
augustus 27, 2009 under Dieren, Huis en Tuin

13 Responses to "Beetje vreemd stofwolkje"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.