25 jaargangen Ariadne

Ariadnes_25_jaargangen

Ik probeer al een tijdje alle jaargangen van Ariadne bij elkaar te sparen. Ik ben zelf abonnee geweest in de jaren ’90 tot dat het blad, naar mijn idee, niet leuk meer was. Het werd meer een woonblad en er stond weinig tot niks meer in om zelf te maken.
Al een tijd geleden kocht ik een doos vol patronen waar bij een gelukkig toeval ook een stapel ingebonden Ariadnes in zaten uit de jaren ’40 ’50 en ’60. En nog later op een rommelmarkt een aantal uit de jaren ’80. Nu heb ik 25 jaargangen ineens, er zitten natuurlijk bij die ik al heb, maar heel veel heb ik nog niet. De dubbele zet ik straks gewoon weer op Marktplaats.

Laatst met het mooie weer, heb ik heerlijk in de tuin zitten bladeren en ik ben weer erg leuke dingen tegen gekomen. Ik ben van plan om van een aantal weer een pdf-je te maken en ze zo weer met jullie te delen. Mochten er mensen zijn met wensen, laat het me dan even weten, misschien kom ik met bladeren iets voor je tegen.

Pannelap_ariadne_1

Zoals ik hier al schreef kocht ik op een rommelmarkt laatst deze pannenlap. Je kunt je vast voorstellen dat ik heel verbaast was toen ik onder het bladeren ineens “mijn” pannenlap tegenkwam.

Pannelap_ariadne_1b

Of wat eigenlijk leuker klinkt, “mijn” aanvattertje!

Dus ter ere van dit leuke toeval hier een pdf van het patroontje. Kunnen jullie je eigen aanvattertje maken!

Aanvattertje.pdf

O ja, midden op het patroon vind je een geel tekstballonetje. Als je hier op klikt krijg je nog wat extra informatie.

15 Responses to "25 jaargangen Ariadne"

 • José schreef:

  Bedankt voor de tip Janet ik ga deze beslist eens maken ik heb hem er af gehaald.

 • MarianneD schreef:

  O wat leuk Janet!Ik ga hem zeker borduren,past wel in onze keuken..ik heb ook heel veel Ariadnes,zo’n gezellig blad!In 1965 was ik 7 jaar,zaterdag wordt ik 50…

 • José schreef:

  Wat heerlijk al die ARIADNES velen weg gedaan. Of dingen uit geknipt en in mappen gedaan. Wat vind ik dit ook jammer. Kan mij voorstellen dat dit genieten is voor jou. Heerlijk als je dit met ons wild delen ben ik in ieder geval blij mee. Dank je wel Janet.

  ******************************************

  Dat is zeker jammer, maar ik laat je graag meegenieten van mijn Ariadnes!

 • evelyne schreef:

  ..bedankt voor dit leuke patroon!

  ******************************************

  Graag gedaan!

 • astridvanbeers schreef:

  Wat een herkenning, ooit in het grijze verleden ook deze tekst geborduurd!

  ******************************************

  Hé wat leuk, heb je het nog?

 • Anita schreef:

  Vandaag had ik bij de post een map met ariadnes uit 1962 en 1963. Heerlijk in zitten bladeren.
  Ik kwam de silhouetjes ook nog tegen die je hier een tijdje geleden geplaatst hebt. Ik vind het patroontje van het aanvattertje ook weer erg leuk. Bedankt.

  ******************************************

  Heerlijk is dat hé, al die oude patroontjes, ze zijn nog steeds leuk!

 • Karoeza schreef:

  lief dat je zo de moeite neemt om mooie dingen met ons te delen!

  ******************************************

  Helemaal geen moeite hoor, ik doe het met liefde!

 • Petra schreef:

  wat leuk!!! en wat toevallig! een heerlijk nostalgisch patroon!

  ******************************************

  Ja leuk zijn die oude patronen hé …

 • anneke schreef:

  zelf ben ik ook een Ariadne-verzamelaar en ben bijna compleet. Voor 1960 is het wel wat fragmentarisch. Tegenwoordig ‘blader’ ik ook heel veel op internet, maar daarvoor zat ik heel regelmatig alleen maar Ariadnes te ‘lezen’. Of ‘Steek’ of ‘Anna’. Heerlijk.

  geniet van je aanwinsten,
  groetjes,
  Anneke

  ******************************************

  Heerlijk hé, die oude handwerbladen, maar mijn favoriet is wel de Ariadne. Ik heb een aantal jaargangen dubbel, dus als je me mailt welke je nog zoekt, kan ik je misschien helpen.
  Genieten doe ik zeker!

 • martine schreef:

  Wat leuk dat aanvattertje.
  Uit welk jaar is dat patroon?
  Ik heb zo iets nog van mijn moeder. Redelijk versleten . Zal het eens opzoeken en op m’n blogje zetten.

  ******************************************

  Leuk is ie hé! Hij komt uit een Ariadne van april 1965. Ben benieuwd of je hem nog kan vinden!

 • M. Rouw schreef:

  Ik ben op zoek naar een merklap die in de Ariadne van oktober 1981 stond. Op de merklap staan volgens mij een stadshuis en een soort stadswapen met kruisjes. Heeft u die toevallig?

 • Marjo schreef:

  Jaren lang heb ik een abonnement op Ariadne gehad, maar helaas alles weggedaan en nu? spijt! ik ben op zoek naar een patroon van een Sinterklaaspop, en als je z’n “jurk” omhoog doet komt er een Piet tevoorschijn. (bij het omkeren dus. Houd me aanbevolen voor het patroon. Zoek er al jaren naar.

  gr. Marjo

 • Sonia Kestens schreef:

  Ik denk dat ik ook nog ergens ariadne’s heb liggen ..jaartal geen idee!
  Ben wel van België ..Dus moest ik de Sint met zijn Piet (😂😂😄) vinden laat ik het hier weten ..Wat jij hebt met ariadne heb ik met de neue mode ..gewoon nostalgie ..niet dat ik ze ga sparen ..maar één of twee of vijf stuks was leuk …
  Grtjs Sonia

 • Thea Witting schreef:

  ben jaren abonnee geweest en nu ben ik mijn Spanje Ariadne van september 1989 kwijt.
  Mijn zoon verblijft momenteel in Spanje en nu zou ik graag de trui Tio Pepe willen breien.
  Mocht je dit nummer dubbel hebben houd ik me aanbevolen.

  Vriendelijke groet,
  Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.