Zolder opruimen deel 1

Zolder_opruiming_1a

Zo het nu lijkt gaat de eerste week van april de verbouwing van onze zolder beginnen. Het erkertje wat er nu op zit wordt breder en dieper gemaakt en er komen twee kamers. Nu is het zo dat mijn vriend en ik allebei een kamer hebben op de tweede verdieping. Als de zolder klaar is krijgt mijn vriend op zolder een kamer en wordt de muur tussen onze kamers eruit gesloopt zodat het één grote kamer wordt. En die is dan voor mij! Helmaal geweldig! Het duurt nog een hele tijd voor het zover is, maar ik zit hem nu al in te richten.

Maar eerst moet de zolder opgeruimd worden en dat is nog een heel werk, hij staat nl overvol. Maar opruimen kan ook erg leuk zijn als je weer allemaal oude dingetjes tegen komt.

Zolder_opruiming_1c
Zoals dit oude speelgoed van mezelf van vroeger. In het eerste doosje zit een glasplaatje met een houten lijstje en allemaal tekeningetjes. Het is de bedoeling dat je de tekening overtrekt op het glasplaatje. Je kunt dan het lijstje er omheen doen en het mooi te pronk zetten. Zolder_opruiming_1b In het andere doosje zitten poppetjes van dik karton, die je aan kunt kleden door er wol omheen te wikkelen, grappig hé.

Zolder_opruiming_1d

Ook vond ik nog deze poppenkleertjes die door mijn oma zijn gemaakt. Het is een klein pyjamaatje en een gebreid vestje met capuchon.

Zolder_opruiming_1e

Het pyjamaatje is gemaakt van een heel schattig stofje, met feetjes en lieve meisjes. De kleertjes liggen nu even te weken in een sopje, zodat ze straks een mooi plekje kunnen krijgen, want ze verdienen het wel om in ere hersteld te worden!

comments: 4 »
maart 12, 2008 under Huis en Tuin

4 Responses to "Zolder opruimen deel 1"

 • Wilma schreef:

  Hoi Janet…Ben heerlijk aan het bijlezen geweest bij je en heb mij verlekkerd aan vele dingen!!!
  De deurschiltjes!!! Helemaal verliefd……
  En het rolmaatje ga ik bestellen bij je. heb mail ontvangen dat hij er weer was en vergeten te bestellen….
  hahahaha….wat zijn wij druk met elkaar..
  ;o)

  ******************************************

  Vandaag staan de patroontjes van de deurschildjes erop en ik leg een rolmaatje voor je achteruit hoor!

 • Marga schreef:

  Heerlijk zo’n zolder opruimen. Wij zijn er, helaas, al weken aan bezig. Maar we hebben een grote zolder en 16 jaar lang heb ik gehoord….”zet maar even op zolder”. Wat je dan allemaal tegen komt!!! Gelukkig is het einde in zicht (waarschijnllijk komend weekend) en kunnen we verder gaan met de andere kamers. Het leuke is inderdaad dat er veel door je handen gaat en je veel tegenkomt…….Barbie’s, little Pony’s, Polly Pocket…… en dan duurt het opruimen weer langer…….

  ******************************************

  Hier hetzelfde verhaal, alles wat we even niet kwijt kunnen gaat naar zolder. En zo is het ons ook gelukt om de zolder in 8 jaar propvol te krijgen. Nu zijn we ook al een aantal weken bezig om het helemaal op te ruimen. En gelukkig is er ook al een heleboel naar de vuilstort, het oudpapier en de kringloop gegaan. Maar de mooie oude dingen bewaar je natuurlijk. Succes met opruimen!

 • martine schreef:

  Wat schattig die oude poppenkleertjes. Heb je de pop er ook nog bij?

  ******************************************

  Nee jammer genoeg niet. Door alle verhuizingen ben ik jammer genoeg ook de pop kwijtgeraakt, maar ik ben blij dat ik de kleertjes nog heb!

 • conny schreef:

  Misschien moet je het “schatgraven” noemen in plaats van zolder opruimen? Leuk om zo veel dingen terug te vinden.

  ******************************************

  Goed idee, dat maakt het opruimen ook zeker makkelijker, want wat is er nu leuker dan schatgraven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.